Naujuoju FNTT direktoriumi paskirtas Kriminalinės policijos vadovas R. Kiškis

Naujuoju Finansinių nusikaltimų tarnybos (FNTT) direktoriumi paskirtas Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas Rolandas Kiškis.

Vyriausybė trečiadienį priėmė nutarimą, kuriuo R. Kiškį nuo rugsėjo 16 dienos paskyrė FNTT direktoriumi penkerių metų kadencijai. R. Kiškiui taip pat suteiktas vidaus tarnybos generolo laipsnis.

Kitu nutarimu Ministrų kabinetas iš pareigų atleido ligšiolinį FNTT vadovą Antonį Mikulskį, kurio kadencija baigiasi ketvirtadienį. Jis tarnybai vadovavo nuo 2017 metų.

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pranešimu, teisės magistro išsilavinimą turintis R. Kiškis vidaus tarnybos sistemoje dirba nuo 1995 metų, pastaruosius devynerius metus vadovauja Lietuvos kriminalinės policijos biurui, anksčiau yra vadovavęs Ukmergės rajono policijos komisariatui, turi didelę kovos su organizuotu nusikalstamumu patirtį, yra ne kartą apdovanotas ir skatintas už nuopelnus tarnybai ir valstybei. 

Pasak ministerijos, kaip specializuotos policijos įstaigos vadovas, jis koordinavo ir organizavo pokyčius policijos įstaigų padaliniuose, atliekančiuose ikiteisminį tyrimą ir kriminalinę žvalgybą, įgyvendino daug novatoriškų ir pažangių sprendimų šalies kriminalinės policijos veiklai gerinti. R. Kiškis didelį dėmesį skiria pažangos ir technologijų panaudojimo plėtrai.

VRM teigimu, R. Kiškio vadovaujamoje įstaigoje pareigūnai skatinami tobulėti, perimti patirtį iš pažangių užsienio valstybių, skleisti gerąją patirtį, dedamos visos pastangos pareigūnų motyvacijai didinti. Jam vadovaujant kriminalinės policijos biuras tapo tvirtu bei patikimu Europos teisėsaugos institucijų partneriu, padėjusiu įvykdyti ne vieną stambią tarptautinę operaciją.

Per praėjusius metus FNTT užbaigtus ikiteisminius tyrimus nustatyta valstybei padaryta žala – 44,3 mln. eurų, o nesumokėto pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dalis siekia apie 21 mln. eurų. 2021 metais buvo pasikėsinta į 14,8 mln. eurų dydžio paramą iš Europos Sąjungos fondų.


Šiame straipsnyje: Rolandas KiškisFNTTvadovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

box

box portretas
Cia tik mano nuomone,nera kuom pakeisti keiskite kiskiu

Tadas

Tadas portretas
Kiek per metus praturtes sito valdininko gimine ir jis pats?

Lauris

Lauris portretas
Oi juokai ima iš tokių nesąmonių
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių