Naujovė prigijo: žmonės pageidauja, kad pase būtų įrašyta tautybė

  • Teksto dydis:

Pastaraisiais metais kas antras pasą užsisakęs Lietuvos gyventojas pageidavo, kad jo asmens tapatybę patvirtinančiame dokumente būtų nurodomi ne tik privalomi duomenys, bet ir tautybė, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

 Galimybė pase įrašyti tautybę sugrąžinta nuo praėjusių metų. „Pastebime, kad ši naujovė žmonėms yra įdomi“, – dienraščiui sakė sakė Asmens dokumentų išrašymo centro prie Vidaus reikalų ministerijos direktorius Ramūnas Žičkis. Anot jo, po naujovės įvedimo prašymus pase nurodyti tautybę pateikė 159 tūkst. 287 (53 proc.) piliečiai, užsisakę pasus.

Keisdami sovietinį pasą į lietuvišką arba gaudami Lietuvos pasą, dauguma piliečių įrašė savo tautybę, nes 1991 metais priimtas įstatymas numatė tokį įrašą. Tačiau 2003-iaisiais Seimas iš lietuviškų pasų nusprendė pašalinti skiltį, kurioje nurodoma tautinė tapatybė. Nuo to laiko tautybę buvo galima nurodyti tik gimimo liudijime.

Duomenys pase apie tautybę papildomai nekainuoja, keliaujant ar pateikiant patikrai kitais gyvenimo atvejais, įrašas apie tautybę asmeniui jokių privilegijų nesuteikia.


Šiame straipsnyje: tautybėpasasAsmens dokumentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ei

Ei portretas
Kokia čia naujovė? Tiesiog valdžiažmogiai iš pradžių panaikino, o dabar vėl grąžino teisę į tautybę. Vėl pasipinigavimas. Man, pavyzdžiui, dokumentus keisti reikėjo dar neįsigaliojus pataisai, todėl likau be tautybės; jei tautybės noriu, tai privalau iš naujo laiką ir pinigus švaistyt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių