Miškininkai perspėja: šiuo metu erkių ypač daug

Pirmieji saulės spinduliai pažadino erkes. Šiuo metu labiausiai jų antplūdį jaučiantys miškininkai pastebi, kad erkių ypač daug.

„Ypatingai ten, kur nepjauta pernykštė sausa žolė, erkių yra labai gausiai. Paėjęs kelis metrus matai, kad ant kelnių pribyrėjo nemažai. Paeini 100 metrų ir reikia delnais braukti nuo kelnių, kiekvieną pavasarį šitaip“, – teigia Anykščių urėdijos vyr. miškininkas Kęstutis Bilbokas.

Pasak specialistų, erkes reikia kuo skubiau nukratyti nuo kūno, kol neįsisiurbė. Taip galima išvengti erkinio encefalitu ar Laimo ligos. Įsisiurbusias traukti reikia labai atsargiai.

„Galima storesniam popieriuke trikampiuką išsipjauti, gražiai ją užkabinti ir ištraukti, tiesiog su popieriumi. Kad jos nesuspaustume, yra pirkti specialių įrankių“, – sako

Panevėžio visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės sk. vedėja Dovilė Brajinskienė.

„Apsisaugau apsirengdamas tvarkingiau, kad kuo mažiau būtų galimybių jai įlįsti, bet tai neapsaugo 100 procentų, nes erkė gali pro mažiausią plyšiuką įlisti“, – pasakoja medžiotojas Remigijus Jėčius.

Miškininkai sako, kad tinkamiausia apranga – storesni sintetiniai drabužiai, kuriuos grįžus namo reikia iškart išpurtyti arba palikti lauke.


Šiame straipsnyje: miškininkaierkėsLaimo liga

NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
miskininkai perspeja ir siulo deginti pievas....

tata

tata portretas
bijai erkiu,neik i miska

Ida

Ida portretas
Ne tik pievas degina,bet ir miškus.Miškų nebepurškia,matomai yra suinteresuotų,kad daugiau žmonių erkės užkėstų,kad daugiau sirgtų,daugiau žmonių gydytųsi ar išmirtų.Fantastika-"šiuo metu erkių ypač daug" :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių