Ministrė: „Tūkstantmečio mokyklos“ padės valstybinėms mokykloms likti konkurencingomis

  • Teksto dydis:

„Tūkstantmečio mokyklos“ padės savivaldybių ir valstybinėms mokykloms neatsilikti konkurencinėje kovoje su privačiomis, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Taip ji trečiadienį komentavo žurnalo „Reitingai“ paskelbtą informaciją, jog geriausių mokyklų sąraše daugėja privačių įstaigų.

Pasak ministrės, „Tūkstantmečio mokyklų“ programa „skirta nuosekliai atnaujinti visas Lietuvos mokyklas ir sudaryti lygiavertes ugdymo sąlygas visiems vaikams, nepriklausomai nuo šeimos gyvenamos vietos ir socialinės padėties“.

„Ši programa padės stiprinti savivaldybėse jau veikiančias mokyklas,  pakilti joms į aukštesnį lygį. Tai nebus statybų programa, o jau esamų mokyklų stiprinimas“, – sako ministrė.

Ši programa padės stiprinti savivaldybėse jau veikiančias mokyklas,  pakilti joms į aukštesnį lygį. Tai nebus statybų programa, o jau esamų mokyklų stiprinimas.

„Reitingų“ sudarytojai trečiadienį pranešė, kad atranką vykdančiose mokyklose privati Kaune esanti LSMU gimnazija aplenkė Vilniaus ir Kauno jėzuitų gimnazijas, tuo metu atrankos nevykdančių gimnazijų dešimtuke privačios įstaigos sudaro net pusę.

Vyriausybė teigia, kad jos programoje įrašytos „Tūkstantmečio“ gimnazijos gali sukurti daugiau galimybių regionų vaikams. Opozicijos atstovai perspėja, kad potencialą sutelkus grupelėje atskirų mokyklų socialinė atskirtis tik didės.

„Tūkstantmečio“ gimnazijos Vyriausybės programoje apibūdinamos kaip naujos kartos mokyklos, kurios mažintų ugdymo rezultatų atskirtį tarp miesto ir rajono mokyklų.

Anot programos, šiose mokyklose bus kviečiami dirbti aukščiausius ugdymo rezultatus demonstruojantys mokytojai, gabiausi pedagoginių studijų absolventai, bus visa reikalinga šiuolaikinė infrastruktūra, STEAM laboratorijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

debilizmo virsune ,,tukstantmecio mokyklos,,,

debilizmo virsune ,,tukstantmecio mokyklos,,, portretas
tai agferiugu darbas kury kuruoja ministre , su tikslu sunaikint mokslo sistema , lietuvos vaikus padaryt berasciais, arba mazarasciais .. --ministre su iskrypeliu gauja ruosia is vaiku busimus iskrypelius,narkomanus, pasalpinius bedarbius, mazarascius bomzus, Ministre --matomai su ministre pirmininke , pritariant Prezidentuj ruosia nauja masine lietuviu su vaikais ir pedagogu emigracija is lietuvos ...

Arturas

Arturas   portretas
Su kuo Jūs ruošiatės konkuruoti ir dėl ko, ministre? Kaune yra puiki skulptūrėlė šia tema: jei nori laimėti kiškių lenktynėse, geriausia jose nedalyvauti. Pasisemkite išminties.

Anonimas

Anonimas portretas
kas turi pinigu elitas o kaip jie isigijo tuos pinigus nesvarbu svarbiausia kad tokios ponios kaip austeja daro pinigus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių