Ministrė tikisi, kad pasikeitusi testų tvarka skatins skiepijimąsi

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė viliasi, kad nuo trečiadienio įsigaliojanti tvarka, kai nevakcinuoti ir nepersirgę darbuotojai turės tikrintis savo lėšomis, sumažins nepasiskiepijusių skaičių darbovietėse.

„Norėčiau raginti ir tikėtis, kad visgi nepasiskiepijusių darbuotojų skaičius darbovietėse mažės ir šita priemonė taip pat šiek tiek įtakos tą sprendimą, kad žmonės geriau nemokamai pasiskiepytų, negu leistų savo uždirbamus pinigus testavimui, kurio nereikėtų, jeigu žmogus priimtų sprendimą vakcinuotis“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Monika Navickienė.

Pasak jos, skiepai yra tinkamiausias kelias užtikrinti saugumą ir jeigu žmonės, norėdami likti darbo rinkoje, nesirenka šio kelio ne dėl medicininių priežasčių, „vadinasi jie savo pasirinkimu prisiima šitą kaip ir pareigą mokėti už tai, kad ta aplinka tiek darbovietėje būtų saugesnė“.

Ji skeptiškai vertina galimybę nemokėti nedarbo išmokų nepasiskiepijusiems asmenims, jeigu toks pasiūlymas būtų pateiktas.

Norėčiau raginti ir tikėtis, kad visgi nepasiskiepijusių darbuotojų skaičius darbovietėse mažės.

„Matyčiau apsunkinimų tokios priemonės įgyvendinime, nes visgi tai yra draudiminis aspektas ir tam tikri teisėti lūkesčiai, kurie yra žmonių, nes jie turi turi stažus, sumokėtus mokesčius už tam tikras draudimo sritis (...) Bet kuriuo atveju, jeigu darbdavių pasiūlymas bus, tai mes Vyriausybėje ar atskirose ministerijose visada apsvarstome visus pasiūlymus“, – kalbėjo M. Navickienė.

BNS primena, kad nuo trečiadienio galimybių pasui gauti nebetiks antigeno testas – galios tik PGR, o nevakcinuoti ir nepersirgę darbuotojai turės tikrintis savo lėšomis. Taip pat įsigalioja reikalavimas pradinukams mokyklose dėvėti kaukes.

Vyriausybės sprendimu nuo gruodžio 1 dienos keičiasi reikalavimai norintiems gauti galimybių pasą: nebegalios neigiamas antigeno testo rezultatas, reikės neigiamo PGR tyrimo atsakymo, kuris galios 72 val. nuo ėminio paėmimo momento.

Kaip ir iki šiol, galimybių pasą galės gauti pagal pilną schemą nuo koronaviruso pasiskiepiję žmonės bei persirgę COVID-19 liga.

Privalomai testuotis turintiems asmenims bei kitiems asmenims galimybių pasas bus išduodamas tik atlikus mokamą PGR tyrimą. Nemokamai šį tyrimą galės atlikti nėščiosios ir turintys medicininių kontraindikacijų skiepui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirminas

Kirminas portretas
Ka reiskia zodis skatinti matyt ministre nezino jai ji galvoja pakeitus kazkokia tvarka o jai tiesiai pasakius taikant prievarta kas nors pakeis.Naivu vokietijoje 60% ligonininese jau skiepyti pilnai na neveikia marmalas.

Emigr.

Emigr. portretas
Nėra prievartos skiepytis kitose šalyse, testai yra nemokami, Lietuva visada išsigimeliu šalimi pasirodo, visose srityse. Tas kas vyksta Lietuvoje skiepų ,testų atžvilgiu yra nepateisinama.

Ar jie durni

Ar jie durni portretas
Ar galvoja ,kad visa tauta besmegenė ??? Sakė,kad visi pasiskiepinę pirmą kartą,bus sveiki ir apsaugoti nuo covido. Dabar padidėjus mirštamumui ir padidėjus sergamumui,nedaro jokių išvadų,o tik reikalauja,kad prievarta visi pasiskiepytų ne tik pirma vakcina,o net ir trečia. Tad pradedu abejoti jų protu,nes nedaro jokių išvadų,o tik kartoja tą patį ,tarsi užstrigusi plokštelė.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių