Ministrė: savižudybių prevencijos biuras pradės veikti nuo metų pradžios

  • Teksto dydis:

Gavus papildomą finansavimą, Savižudybių prevencijos biuras turėtų pradėtų veikti nuo kitų metų pradžios.

„Gavome papildomai pinigus, Savižudybių prevencijos centras dirbs, pačio Valstybinio psichikos sveikatos centro nuostatai papildyti“, - BNS sakė sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

Planuojama, kad centras pradės veikti nuo sausio 1-osios.

Ministrės teigimu, biure iš pradžių dirbs šeši darbuotojai, vėliau gali būti įdarbinti dar šeši asmenys.

Buvusio sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio pasirašytame įsakyme dėl Savižudybių prevencijos biuro įsteigimo nustatyta, kad jo specialistai rinks, analizuos, apibendrins informaciją apie savižudybes, jas sąlygojančius rizikos veiksnius, teiks siūlymus prevencijos bei postprevencijos klausimais.

Pagal kompetenciją centras dalyvaus koordinuojant tarpinstitucinių  savižudybių prevencijos priemonių organizavimą ir vykdymą, vykdys informacinę bei šviečiamąją veiklą, savižudybių prevencijos klausimais visuomenėje, dalyvaus vykdant asmens ir visuomenės sveikatos rizikos veiksnių bei prevencijos priemonių vertinimą.

Savižudybių prevencijos biuras turėjo būti atidarytas spalio mėnesį, tačiau tuomet ministerija biurui nesurado įsteigimui reikalingų 400 tūkst. litų.

Kasmet vidutiniškai Lietuvoje nusižudo apie 1000 žmonių. Pagal savižudybių  skaičių Lietuva pirmauja Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANTIKORUPCINE KONSTITUCINE PARTIJA

ANTIKORUPCINE KONSTITUCINE PARTIJA portretas
SAVIŽUDŽIŲ PREVENCIJOSBIURAS TAI BOBŲ TURGUS. Dėl savižudybių yra kalta tik VALSTYBĖ, ir šios valstybės vadovai ...... SU ŠVENTĖMIS. .................... Susipažikite su LIETUVOS ir PASAULIO LIETUVIŲ IŠEIVIJOS rengiamu TAUTOS SUSIRINKIMU Nr 1 , bei Streiku Nr 170 dėl IŠLIKIMO: politinės ir teisėtvarkos korupcijos naikinimo, išeivijos sugrąžinimo, jaunimo įvertinimo. http://www.antikorupcinisstreikas.lt/ Su pagarba

Egzorcistas

Egzorcistas portretas
Šitokia ministrė ir LR Vyroiausybės narė pati yra gyva vaikščiojanti savižudybė Lietuvai

puškinas

puškinas portretas
savižudybių prevencija- yra normaliai apmokamas darbas, bet kadangi šita valstybė to negali ir tolimoj ateity negalės padaryti- galit kurti ir šimtą pinigų plovyklų, kurios jokios naudos neduos. Dabar juk reikia taupyti pinigus karui su Rusija.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių