Ministrė: migrantų apgyvendinimo vietas saugos ir 100 Kalėjimų departamento pareigūnų

Neteisėtai Lietuvos sieną kirtusių migrantų apgyvendinimo vietas saugos ir apie 100 Kalėjimų departamento pareigūnų, pranešė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Yra susitarta, kad Kalėjimų departamento pareigūnai, apie 100 pareigūnų, taip pat ateis mums į pagalbą ir padės saugoti objektus“, – pirmadienį Vilniaus rajone, Mickūnuose, žurnalistams teigė ministrė.

Taip ji kalbėjo po to, kai iš stovyklos Šalčininkų rajone, Rūdninkų poligone, pasišalino 12 migrantų. Penki iš jų tą pačią dieną grįžo į poligoną, o likusieji tą padarė pirmadienį.

„Mes stipriname savo pajėgas, turiu pasakyti, kad šiandien apsaugą užtikrina ne tik Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, bet ir kariuomenės, šaulių pajėgos“, – nurodė A. Bilotaitė.

Mes stipriname savo pajėgas, turiu pasakyti, kad šiandien apsaugą užtikrina ne tik Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, bet ir kariuomenės, šaulių pajėgos.

„Kiek reikės pajėgų, tiek duosime, kad užtikrintume saugumo reikalavimus“, – pridūrė ji.

Ministrės teigimu, pasišalinimo atvejų išvengti neįmanoma, nes apgyvendinimo vietos „nėra kalėjimas“, tačiau ji pabrėžė, jog bus daroma viskas, siekiant užtikrinti saugumą.

Šiemet į Lietuvą per sieną su Baltarusija pateko daugiau kaip 4 tūkst. neteisėtų migrantų.

Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali padėtis. Taip pat priimtas sprendimas apgręžti neteisėtai sieną bandančius kirsti asmenis, tai gerokai sumažino plūstančiųjų srautus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Okas saugos Praveniškes gal patys nuteistieji.Siulau pavesti organizuoti apsauga DAKTARUI su salyga kad jo sedėjimo laikas bus peržiurėtas,BUS pigiau ir efektyviau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių