Ministrė: Lietuvos mokyklose dėl COVID-19 testuojasi apie 40 proc. vaikų

Šiuo metu Lietuvos mokyklose testus dėl koronaviruso atlieka apie 40 proc. vaikų, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Daugiau tėvelių leidžia vaikams testuotis, ta situacija po truputį gerėja. Šiandien mes turime apie 40 procentų vidutiniškai Lietuvoje besitestuojančių vaikų“, – LRT radijui antradienį sakė ministrė.

Ji teigė, kad Lietuvoje šiuo metu nėra numatyta riba, kiek susirgimų pasiekus būtų pereinama į nuotolinį ugdymą, o situacija yra valdoma mokyklų lygiu. Tai daryti padeda aukšta, apie 90 procentų siekianti, mokytojų imunizacija, testavimas, srautų valdymas.

„Mes turime visas saugumo priemones mokyklose, kurios yra būtinos ir galime valdyti tą situaciją mokyklos lygiu. Jeigu jau situacija blogėja ir randasi atvejų, protrūkių, vadinasi, mes galime arba klasę išvesti į nuotolį, galime kai kuriais atvejais išvesti srautą į nuotolį, gali kai kuriais atvejais reikėti išvesti mokyklą į nuotolį. Bet mes jau nekalbame šiuo metu apie tai, kad uždarytumėme, tarkime, visą savivaldybę ar visą šalį išvestume į nuotolį“, – kalbėjo ministrė.

Pasak jos, šiuo metu yra „daugmaž susitarta“ dėl izoliacijos trukmės mokyklose trumpinimo, galutinį sprendimą operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro įsakymu tikimasi priimti jau trečiadienį.

„Tai trumpesnė izoliacija ir taip pat kas turėtų izoliuotis mokyklose, – sakė ministrė. – Šį klausimą taip pat sprendžiame, tikai labai daug diskusijų.“

Pasak J. Šiugždinienės, tai svarbūs sprendimai, leisiantys palengvinti ugdymo procesą ir paskatinti aktyviau testuotis.

Pirmadienį skelbtais Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, šiuo metu daugiausiai aktyvių koronaviruso židinių fiksuojama mokyklose. Praėjusią savaitę ugdymo įstaigose nustatyti 129 židiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A.g.

A.g. portretas
Kaip neprivalomas tai daugelis tėvų nusprendė ,kad nereikia. Mes negalvojam ,kad tai yra greitesnis ligos nustatymas ir plitimo stabdymas . Atrodo kaip nesirūpinama nei savo vaikų,nei aplinkinių sveikata.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių