Ministrė: greitu metu nematome galimybių atidaryti šalies sienų

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako kol kas nematanti galimybių atidaryti šalies sienų nei Lietuvos piliečiams, nei užsieniečiams.

„Kol kas nematome galimybių atidaryti sienų. (...) Tikrai artimiausiu metu niekas nekeliaus – nei Lietuvos piliečiai, nei užsieniečiai. Nesitikime, kad greitai bus ta galimybė ir sienos bus atvertos, nes taip pat vertiname, kaip elgiasi kaimyninės valstybės. Kol kas tokių signalų, kad jie planuoja atidaryti sienas, nėra“, – „Žinių radijui“ aiškino vidaus reikalų ministrė.

Ji taip pat patikslino, kad savaitgalį tarpmiestiniai traukiniai važiuos.

„Traukiniai važiuos (tarp miestų. – ELTA), yra saugus atstumas, autobusai jau dabar riboti, jau praktiškai tarpmiestinio transporto nelikę“, – sakė ministrė.

Pasak R. Tamašunienės, savaitgaliui pareigūnų, užtikrinančių viešąją tvarką, bus pasitelkta „maksimaliai daug“.

„Kai kurie rodikliai per karantiną yra kaip niekada geri: avaringumas keliuose, nusikaltimai viešose vietose, bet smurtas artimoje aplinkoje – tai tas rodiklis, kuris yra pakankamai aukštas. Todėl policijos ekipažai nuolat reaguoja į tokius atvejus, vyksta ir patruliavimas“, – sakė ji.

Viešosios tvarkos užtikrinimui, priminė ministrė, pasienio pareigūnams talkina ir Lietuvos kariuomenė.

„Lietuvos kariuomenė talkina prie pasienio, Visuomenės sveikatos centrui, yra matuojama temperatūra, įvažiuojančių transporto priemonių (vairuotojų. – ELTA), (...) tranzitinio – taip pat. Pareigūnai kartu su pasieniečiais turi neįleisti vairuotojo, kuris turi simptomų, netgi važiuoti tranzitu“, – teigė R. Tamašunienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Kaip tamašiūnienė Nemenčinkoj tvarką darė. Pasaka Nr.2

suvez

suvez portretas
visus degradus is visu pasvieciu ir sienu neatidarys ,kam reikalingi degradave pilieciai ,niekas ju neisileis

juokdarė

juokdarė portretas
Jau prieš pusantro mėnesio paskelbė , kad sienos uždarytos . Kiekvieną dieną sulaukiame pranešimų , kad nusileido lėktuvas iš ... su 200 keleivių ir atplaukė keltas iš ... su 100 keleivių . Rytoj , rytoj tikrai nebeleisime ... Ne vyriausybė , o juokdarių klubas . Būtų nieko su tais jų išsidirbinėjimais , bet juk vežami žmonės iš itin apsikrėtusių šalių , maža mums dar viruso nešiotojų ? Automatiškai prasitesinės karantino laikotarpis . Prisiminkime pirmus 50 užsikrėtusius - 48 tai juk buvo atvežtiniai .........Tai kodėl ir toliau veža ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių