Ministrė apie Kybartų pataisos namų uždarymą: visi darbuotojai turi išlaikyti darbo vietas

Teisingumo ministrė Evelina Dobravolska akcentuoja, kad Kybartų pataisos namai niekada nebuvo statyti kaip įkalinimo įstaiga, o sprendimas juose apgyvendinti neteisėtus migrantus, pasak jos, priimtas siekiant efektyviau valdyti ekstremalią situaciją. Ministrė taip pat tikina suvokianti, kad pagrindinis uždavinys yra užtikrinti, kad visi pataisos namuose dirbę darbuotojai turėtų darbą.

„Kybartų (filialas – ELTA) niekada nebuvo statytas kaip įkalinimo įstaiga, mes ten turime bendrabučio tipo patalpas. Kybartų atsisakymas buvo vienas iš turimo planų tinklo, tas sprendimas priimtas kartu su Vyriausybe ir Vidaus reiklų ministerija greičiau atliepiant poreikį tam, kad mes galėtume valdyti ir esančią ekstremalią situaciją“, – Seimo Teisės ir teisėtvarkos posėdyje teigė E. Dobrovolska.

Ministrė pabrėžė, kad priimdama sprendimus dėl Kybartų pataisos namų uždarymo Teisingumo ministerija glaudžiai bendradarbiavo su profesinėmis sąjungomis bei visais įstaigos darbuotojais.

„Pagrindinį savo uždavinį tikrai suprantame, tai yra užtikrinti, kad visi pareigūnai ir darbuotojai turėtų darbo vietas, jų neprarastų. Ir kad nuteistieji tikrai būtų kalinami tinkamomis sąlygomis, būtų tinkamas jų paskirstymas, ir kad valstybė turimą turtą galėtų naudoti racionaliausiai“, – tvirtino ji.

Pagrindinį savo uždavinį tikrai suprantame, tai yra užtikrinti, kad visi pareigūnai ir darbuotojai turėtų darbo vietas, jų neprarastų.

Ministerijos pateiktais duomenimis, iki šiol Kybartų filialo finansavimui buvo skiriama daugiau nei 4 mln. eurų. Ministerija teigia, kad atsisakius filialo bus sutaupoma apie 1,2 mln. eurų, neskaitant 2,8 mln. eurų darbo užmokesčio fondo.

Taip pat ministrės E. Dobrovolskos komiteto posėdžio metu pateiktose skaidrėse pažymima, kad Kybartų padalinio infrastruktūra netinkama vykdyti bausmes, nes padalinyje nerakinamos daugiavietės gyvenamosios patalpos, skirtos apgyvendinti po 10–20 asmenų, dėl to yra prielaidos nuteistųjų subkultūrai klestėti.

Taip pat akcentuojama, kad nėra galimybių užtikrinti tinkamą nuteistųjų užimtumą darbine ar kita užimtumo veikla, komplikuotas nuteistųjų artimųjų apsilankymas pas nuteistuosius ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Tiems šaunuoliams, kurie ištveria išbandymą skurdu, kankinimai valdžia ir pinigais dažniausiai jau nebėra skiriami.........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių