Ministras: žinia apie branduolinio ginklo dislokavimą Baltarusijoje siekiama įbauginti

  • Teksto dydis:

Pranešdamas apie branduolinio ginklo dislokavimą Baltarusijoje Rusijos prezidentas siekia įbauginti Ukrainą remiančias šalis, teigia Lietuvos krašto apsaugos ministras.

„Rusija imasi naujų žingsnių mėgindama sukelti Vakaruose dalies politikų nepasitenkinimą parama Ukrainai arba įbauginti Ukrainą remiančias šalis. Prie tokio žingsnio priskirtinas Putino pareiškimas apie branduolinio ginklo dislokavimą Baltarusijoje iki šių metų liepos mėnesio“, – savo „Facebook“ paskyroje sekmadienį parašė Arvydas Anušauskas.

Jo teigimu, dėl šių Rusijos planų nereikėtų kaip nors išskirtinai reaguoti.

„Blaškytis dėl to, šaukiant „o kas dabar bus“, – neverta. NATO šalies gynyba nuo branduolinio ginklo grėsmės garantuota, nepriklausomai nuo to, ar ta ginkluotė dislokuota į vakarus nuo mūsų sienų (Kaliningrado sr.), ar į rytus (Baltarusijoje), ar šiaurėje (Leningrado sr.)“, – tvirtino ministras.

Blaškytis dėl to, šaukiant „o kas dabar bus“, – neverta.

Jis atkreipė dėmesį, kad ir JAV šį Vladimiro Putino žingsnį vertina nuosaikiai – „jokių savo branduolinio atgrasymo planų nesiruošia keisti“.

Rusijos prezidentas V. Putinas šeštadienį pareiškė, kad kaimyninėje Baltarusijoje dislokuos taktinius branduolinius ginklus. Anot jo, šiuo atveju Rusija elgiasi taip pat kaip JAV, savo taktinius branduolinius ginklus laikanti sąjungininkų teritorijoje.


Šiame straipsnyje: Arvydas AnušauskasBaltarusijaRusijabranduolinis ginklaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių