Ministras: Lietuvai neišvengiamai reikės pertvarkyti mokyklų tinklą

Lietuvai neišvengiamai reikės pertvarkyti mokyklų tinklą, bet tai galima daryti ne „sukuriant buldozerio mechanizmą“, o žiūrint lanksčiau, sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Pasak jo, pagrindiniu kriterijumi optimizuojant ugdymo įstaigų tinklą turėtų tapti mokinių pasiekimai, ir gerus rezultatus demonstruojančios mokyklos regionuose galėtų būti išlaikomos skiriant joms papildomą finansavimą.

„Lietuvai ateity neišvengiamai reikės daryti struktūrinę reformą, negali būti ta pradinė mokykla keturmetė, kur tik vienas mokytojas, viena mama dirba“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A. Monkevičius.

Anot jo, tai nereiškia, kad mažąsias mokyklas regionuose reikės uždaryti, tačiau jos turėtų būti sujungtos su aukštesnės pakopos mokykla toje pačioje vietovėje.

Lietuvai ateity neišvengiamai reikės daryti struktūrinę reformą, negali būti ta pradinė mokykla keturmetė, kur tik vienas mokytojas, viena mama dirba.

„Mes turime ne sukurti buldozerio mechanizmą, kuris važiuoja per mokyklas vienodai, bet žiūrėti lanksčiau, ir finansavimą sukurti tokį, kad jei savivaldybės tvarkosi ir rezultatai yra geri, svarbiausia – vaikų rezultatai yra geri, tas (papildomas – BNS) finansavimas ne pro šalį“, – kalbėjo A. Monkevičius.

Ministerijos vadovas teigė kalbėdamas su merais matantis, kad savivaldybių atstovai patys imasi žingsnių pertvarkydami tinklą.

„Po savivaldos rinkimų esu susitikęs su nemaža dalimi merų, aš džiaugiuosi, kad yra labai daug gero suvokimo, kad esmė – ne pastatai, ne pati mokykla savaime kaip reiškinys, o vaikai, jų rezultatai, kartu, aišku, ir mokytojai. Svarbu, kaip tą potencialą nukreipti link vaiko sėkmės, jie jau tai mato per tinklą“, – kalbėjo ministras.

Lietuvoje yra daugiau nei tūkstantis mokyklų, jose mokosi apie 320 tūkst. mokinių, iš jų šiemet bus apie 29 tūkst. pirmokų, 22 tūkst. – abiturientų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Ponia Georgita ,geriausi Ukmergės mokiniai prie Antano Smetonos , mokslus tęsė Paryžiuje , Briuselyje , Ciuriche ir kituose Europos miestuose , kur gavo puikų išsilavinimą. O istorija , parašyta, apie Pavliką Morozovą matyt jums sukelia orgazmą.

Dratas

Dratas portretas
Teisingai , uždaryt mokyklas , darželius , kam mums protingi žmonės , kvailius lengviau valdyti . Vietoj mokyklų geriau kokius lošimo namus atidaryti

Nigga

Nigga portretas
Geriau ministerijas uždaryti daug brangiau kainuoja o jokios naudos. Tegu dirbt eina balvonai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių