Ministras: dėl Alytaus gaisro pasekmių bus vykdomi reguliarūs tyrimai

Ministrą pirmininką pavaduojantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas sako, kad dėl Alytuje įvykusio gaisro bus atliekami reguliarūs tyrimai.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad toksikologiniai tyrimai bus pradėti gavus aplinkos tyrimų rezultatus.

Ketvirtadienį Vyriausybės valandoje Seime Liberalų frakcijos seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen teiravosi, ar yra numatytos sisteminės priemonės, kaip bus vykdomas monitoringas ir vertinama tiek aplinkos, tiek žmonių sveikatos būklė.

Ž. Vaičiūnas atsakė, kad bus vykdomas reguliarus monitoringas.

„Turime atsakingas institucijas: Aplinkos apsaugos agentūrą, Aplinkos apsaugos departamentą, kurie ir šiuo metu vykdo tyrimus ir ateityje jie taip pat bus vykdomi sistemiškai. Reikės – pusę metų, reikės – metus arba daugiau. Kalbu tiek apie vandens kokybės, tiek apie dirvožemio, tiek apie oro tyrimus“, – kalbėjo Ž. Vaičiūnas.

„Sistema bus sugriežtinta ir šiuo atveju ta priežiūra bus nuolat atliekama“, – pridūrė jis.

Sistema bus sugriežtinta ir šiuo atveju ta priežiūra bus nuolat atliekama.

Tuo metu A. Veryga tikino, kad, kol nėra gauti aplinkos tyrimai, būtų netikslinga atlikti toksikologinius tyrimus.

„Tam, kad juos atliktume, reikia žinoti, ko ieškoti. Tiesiog ieškoti toksinių medžiagų žmogaus kūne nėra tikslinga. Kai turėsime duomenis iš aplinkos tyrimų, tada mokslininkai galės pasakyti, ko ieškoti žmogaus kūne ir bus daroma palyginamoji analizė su žmonėmis, kurie nebuvo tame regione, nes, net ir radus kažkokią medžiagą žmogaus kūne, ji nebūtinai dėl gaisro gali būti atsiradusi“, – kalbėjo A. Veryga.

Spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didelis gaisras, kurį pavyko užgesinti po 10 dienų.

Praėjusią savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nurodymu iš prekybos atšaukta 382 tonos pieno gaminių. Sprendimas iš rinkos surinkti 382 tonas pieno gaminių buvo priimtas dėl atsargumo, įvertinant faktus, kad šių produktų gamyboje buvo panaudotas galimai per gaisrą Alytuje kenksmingomis medžiagomis užterštas žaliavinis pienas, teigė Žemės ūkio ministerija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Internetinis darbas

Internetinis darbas portretas
Tai geriausias uždarbis. Pirmą mėnesį gavau 25386 USD už darbą 3 valandas per dieną. Aš pradėjau prieš keturis mėnesius ir iš karto namo pasiimdavau bent 5638–7364 USD per savaitę. Aš negaliu patikėti, kaip lengvaa buvo, kai aš tai išbandžiau. Šiuo atžvilgiu potencialas yra begalinis. Tai aš ir darau .............................>>>>>>>>>>>>>>> w­­­w­­­w.C­­­­­a­­­­­s­­­­­h­­­Flo­­w77.C­­o­­m

kaip

kaip  portretas
dėsninga Kauno dienos pirmame puslapyje: Juodi Alytaus padangų degėsių dūmai pasiekė ir Kauno tardymo izoliatorių. Ar iš jo dar ilgai veršis tautoje neteisingumo tragedijos aimanos? Ir į kurią pusę sklis? Turbūt į Keturnaujieną?

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kalbos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių