Ministerijų atstovai tarsis dėl paramos Baltarusijos žmonėms

Vidaus, Užsienio reikalų bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijų atstovai ketvirtadienį tarsis dėl paramos Baltarusijos žmonėms galimybių.

Kaip BNS sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, ministerijoje rengiamame susitikime bus aptariami svarbiausi aspektai, kokią pagalbą Lietuva gali suteikti Baltarusijos piliečiams.

„Bus tariamasi, dėl supaprastintos tvarkos dėl nacionalinių vizų išdavimų, dėl vaikų iš Baltarusijos mokymosi galimybių Lietuvoje, taip pat dėl galimybių atvykti aukštos kvalifikacijos specialistams", – teigia R. Tamašunienė.

Vyriausybė trečiadienį patvirtino paramos Baltarusijos žmonėms planą, kuriame numatyta skirti 100 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai, 200 tūkst. eurų – Vilniuje veikiančiam baltarusiškam Europos humanitariniam universitetui, taip pat sukurti 100 stipendijų jaunuolių iš Baltarusijos studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose.

Taip pat pritarta siūlymams supaprastinti nacionalinių vizų išdavimo tvarką Baltarusijos piliečiams čia įsteigtos įmonės kvietimu ar jei Lietuvoje jau yra vizą turintys asmens šeimos nariai. Svarstoma palengvinti ir iš Baltarusijos norinčių persikelti informacinių technologijų įmonių steigimąsi.

Pagalba Baltarusijos žmonėms skiriama šalyje daugiau nei tris savaites tebesitęsiant jėga malšinamiems protestams po to, kai rugpjūčio 9-ąją ilgametis autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka oficialiai paskelbtas laimėjęs rinkimus. Opozicija ir Vakarai rinkimus laiko suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Issigimelei kur jus kuriat geroves valstybe?

Gryna tiesa

Gryna tiesa portretas
Tiek Lukošenka , tiek V ir G Landsberginiai du viename , ruošiasi karui

#

# portretas
Patys plikom subinėm sėdį, kas porą savaitčių skolinasi po 30 000 000, bet remią visą pasaulį... Klounai....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių