Ministerija skyrė apie 300 tūkst. eurų lituanistinėms mokykloms

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija šiemet skyrė apie 300 tūkst. eurų užsienio lituanistinių mokyklų projektams.

Ministerija teigia, kad už šiuos pinigus vaikai atvyks į vasaros stovyklas ir ekspedicijas Lietuvoje, pirks vadovėlių, grožinės literatūros lietuvių kalba, tautinių kostiumų ir kitos tautinės atributikos, bus tęsiamas bendradarbiavimas su Lietuvos mokyklomis, vyks kiti edukaciniai renginiai Lietuvoje ir užsienyje.

„Atrenkant finansuotinus projektus vienas iš prioritetų buvo veiklos, kurios skatina mokinių motyvaciją mokytis lituanistinėje mokykloje“, – penktadienį išplatintame pranešime sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Skelbiama, kad įvairiuose projektuose dalyvaus Argentinos, Jungtinės Karalystės, Islandijos, Airijos, Ispanijos, Egipto, Čekijos, Italijos, Prancūzijos, Danijos, Liuksemburgo, Rusijos ir kitos lietuvių bendruomenės.

Iš viso konkursui šiais mokslo metais pateiktos 92 paraiškos iš 21 šalies. Finansavimas skirtas 82.

Ministerija sako, kad šiuo projektu siekiama skatinti lietuvių kilmės užsieniečius ir užsieniečius mokytis lietuvių kalbos, istorijos, kultūros.

Užsienio lietuviškų mokyklų neformaliojo lituanistinio švietimo projektų konkursą Švietimo, mokslo ir sporto ministerija organizuoja kasmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

supratau

supratau portretas
ir už tuos 300 tūkst nupirko balionus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių