Ministerija finansuos dar 31 mokyklos sporto aikštynų atnaujinimą

  • Teksto dydis:

Per ketverius metus šalyje bus atnaujintas 31 sporto aikštynas. Tai numatyta Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) vykdomoje Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programoje.

„Ugdytis įpročius palankiausia jauname amžiuje, tad sudaryti tinkamas sąlygas jaunimui sportuoti – labai svarbu. Kai kurių švietimo įstaigų sporto aikštynų būklė yra prasta: bėgimo takai nusidėvėję, žaidimų aikštelės apleistos, sportinė įranga nebetinkama naudoti. Tokia sporto aikštynų būklė neskatina mokinių būti fiziškai aktyvių“, – ŠMSM pranešime cituojama švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Ministrės įsakymu patvirtintas 31 švietimo įstaigos sporto aikštynų atnaujinimo sąrašas. Aikštynų atnaujinimo programa bus vykdoma 2021–2024 m.

Programoje numatyta, kad ministerija vienam savivaldybės sporto aikštynui atnaujinti skirs ne daugiau kaip 232 tūkst. eurų, o savivaldybė prie projekto privalės prisidėti ne mažiau kaip 58 tūkst. eurų. Švietimo įstaigos, kurioje ŠMSM įgyvendina savininko ar dalininko teises ir pareigas, aikštyno atnaujinimui bus skiriama ne daugiau kaip 290 tūkst. eurų.

Švietimo įstaigų, kurių aikštynai bus atnaujinami, sąraše yra 4 įstaigos, kuriose ŠMSM įgyvendina savininkės ar dalininkės teises ir pareigas, bei 27 savivaldybių mokyklos – Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Šiaulių miestų bei rajonų, Tauragės, Radviliškio, Šalčininkų, Ukmergės, Vilkaviškio, Telšių, Šilutės, Plungės ir kitų rajonų.

Ministerijos pranešime nurodoma, kad pretenduoti į šios programos lėšas galėjo savivaldybės, kuriose mokosi ne mažiau nei 3000 mokinių. Atrenkant atnaujinamus švietimo įstaigų aikštynus, pirmenybė teikta toms įstaigoms, kuriose mokosi ne mažiau nei 300 mokinių, ar sporto aikštynu naudojasi ne viena švietimo įstaiga ar bendruomenė.

ŠMSM duomenimis, iš viso pagal Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programą 2011–2020 metais buvo atnaujinti 68 švietimo įstaigų sporto aikštynai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių