Ministerija diasporos atstovams pristatė konsultacijų centrą „Grįžtu LT“

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija (URM) trečiadienį diasporos atstovams pristatė konsultacijų centrą „Grįžtu LT“.

Kaip skelbia URM, konsultacijų centras vieno langelio principu interneto svetainėje www.griztu.lt, telefonu, elektroniniu paštu ir internetinio pokalbio būdu teikia informaciją svarstantiems, planuojantiems grįžti į Lietuvą ir jau grįžusiems Lietuvos piliečiams bei lietuvių kilmės asmenims.

Konsultacijų centras taip pat kartu su institucijomis ir savivaldybėmis sprendžia problemas, kylančias planuojant grįžimą į Lietuvą ir diasporoms atstovams prisitaikant šalyje.

URM teigia, kad ketverius metus iš eilės į Lietuvą grįžo daugiau šalies piliečių, nei iš jos išvyko.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, pernai į Lietuvą grįžo daugiau kaip 17 tūkst. Lietuvos piliečių, o per ketverius pastaruosius metus – per 80 tūkstančių.

Susitikime užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas pristatė diasporos nuomonės apklausos rezultatus, kad dauguma grįžta dėl to, jog Lietuvoje gyvena šeimos nariai, artimieji, draugai, kad niekur taip gerai nesijaučia, kaip Lietuvoje.

Pasak jo, diasporos atstovus grįžti taip pat motyvuoja noras dirbti ir kurti Lietuvai, noras, kad vaikai augtų Lietuvoje, aukšta gyvenimo kokybė ir teigiami pokyčiai Lietuvoje, verslo kūrimo galimybės.

„Apibendrinant šiuos tautiečių atsakymus galima tvirtai pasakyti: grįžti į Lietuvą – verta“ – ministerijos pranešime cituojamas E. Meilūnas.

Susitikime dalyvavo daugiau kaip 70 Lietuvos institucijų ir savivaldybių atstovai, verslo asocijuotų struktūrų vadovai, taip pat diasporos organizacijų atstovai iš 12 valstybių.

„Grįžtu LT“ veikia nuo šių metų sausio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių