Minima Europos diena: kviečia laikyti „Europos egzaminą“, atidaroma paroda

  • Teksto dydis:

Minint Europos dieną, Europos Komisija antradienį kviečia laikyti keturioliktąjį kartą organizuojamą „Europos egzaminą“.

Jį bus galima laikyti interneto svetainėje europosegzaminas.lrt.lt nuo 8 valandos iki vidurnakčio.

„Šiemet žinių konkurse išskirtinis dėmesys skiriamas Europos Sąjungos (ES) solidarumui su Ukraina, Europos žaliojo kurso įgyvendinimui, skaitmeninei Europai, geopolitikai, ES bendrosios rinkos 30-ties metų sukakčiai ir euro zonos plėtrai. Taip pat netrūks klausimų apie kultūrų įvairovę, istoriją, geografiją, kalbas“, – pažymima Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje pranešime.

„Europos egzaminą“ sudaro dešimt klausimų, jie pateikiami su atsakymų variantais. Dalyvauti egzamine gali visi norintieji.

Į dvi aktyviausiai „Europos egzamine“ dalyvavusias bei vieną atsitiktine tvarka išrinktą mokyklas atvyks kompozitorė ir dainų atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle, o į kitą – keliautojas Aurimas Valujavičius.

„Europos stiprybė – jos talentai! Šiandien Europoje auga kritiškai mąstanti, kūrybiška ir žingeidi karta. 2023-uosius paskelbėme Europos įgūdžių metais, nes įgūdžiai ir žinios yra vertingiausia investicija. Kviečiu mokytojus, mokinius ir visus kitus smalsius piliečius pasitikrinti savo žinias apie Europą!“, – cituojamas Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega.

Atstovybė pažymi, jog praėjusiais metais egzaminą laikė per 44 tūkst. dalyvių.

Europos dienai skirti įvairūs renginiai vyks įvairiose Vilniaus erdvėse: Lukiškių aikštėje vidurdienį vyks iškilminga ES vėliavos pakėlimo ceremonija. Popiet nuo Katedros iki Rotušės aikštės žygiuos pučiamųjų orkestro eisena, šioje lauks interaktyvios ambasadų, ES tinklo Lietuvoje, valstybės institucijų ir kitų partnerių veiklos.

Minint Lietuvos narystės ES dvidešimtmetį Vilniaus rotušėje taip pat bus atidaroma paroda „Lietuvos kelias į ES: istorinis apsisprendimas“, jos atidaryme dalyvaus prezidentas Gitanas Nausėda, buvęs šalies vadovas Valdas Adamkus, Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius, M. Vaščega.

Gegužės 9-ąją prieš daugiau nei 70 metų pasiūlyta sukurti bendriją, kuri suvienytų tuomet karo nualintą Europą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
jau buvome 1 sajungoji nereik jokiu paprasciausio kiekvienos tautos bendravymo ekonomiskai be primesto kazkieno diktato ir juridiskai mes niekam nepriklausom nes uz visa tauta parsidave kgb vasalai tai jiems reik varyt is cia o ne mums kuriu tevai buvo vezami o ju vaikai ir anukai patys bega nuo tos pacios saikos siz ofreniku laikanciu mus tokiais supriesinant dargi seimas -;;-;;-;;-;;-;;-;;-

MM

MM portretas
Europos diena šiandien-šventė.,didžiuoajmės,džiaugiamės kad esame ES,

M

M portretas
Pergalės diena šiandien,šventė
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių