Meras ir vėl pratrūko: Alytaus gaisras užgesintas tik Vilniuje – su tuo ir sveikinu

Antradienį Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje galiausiai eina į pabaigą, prasideda padarinių likvidavimas. Tačiau jau po valandos Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis pasidalijo visai kitokia situacija tiesiai iš įvykio vietos.

Savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ jis pasidalino nuotraukomis, kuriose – dūmų pilna gamyklos patalpa bei matoma atvira liepsna.

„Alytiškiai, aš nesuprantu, kas vyksta. Prašau, paaiškinkite man. Vidaus reikalų ministerija visai Lietuvai pareiškia, kad viskas – gaisras užgesintas, reikia tik šiukšles susitvarkyti. Stoviu aš su vyrais gaisravietėje ir nesuprantu, ar mums jau važiuoti namo?“, – teigia N. Cesiulis.

Alytaus mero feisbuko nuotr.

Jis taip pat teigia, kad dabar situacija geresnė nei praėjusią savaitę, tačiau darbų gaisravietėje dar „porai dienų“.

„Taip, to, kas buvo visą savaitę – nebėra. Bet yra labai aktyvus padangų smilkimas, kuris tikrai bus šiandien ir dar tikrai bus rytoj. Ir čia vyrai pila vandenį, ir dar pils pora dienų nonstop, technika dirba – gražu žiūrėti, nes kitaip viskas vėl iš pradžių“, – rašo Alytaus vadovas.

„Alytaus gaisras užgesintas tik Vilniuje. Su tuo ir sveikinu“, – pridūrė jis.

Vidaus reikalų ministerija antradienį skelbė, kad ugniagesiai pranešė apie gaisro Alytuje pabaigą ir prasidedantį jo padarinių likvidavimą, taip pat tariamasi dėl atliekų išvežimo.

„Antradienį ugniagesiai pranešė apie gaisro pabaigą. Šiame gaisro gesinimo etape turėtų būti pradėtas gaisro padarinių likvidavimas – išvežamos atliekos, tvarkoma teritorija“, – buvo rašoma ministerijos pranešime.

 

 

Kaip BNS teigė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas, šiuo metu ugniagesiai vandeniu lieja sunkiosios technikos tvarkomas gaisro liekanas, kad sustabdytų smilkimo procesą.

„Penktadienį nebuvo ardymo ir griovimo technikos, o buvo krautuvai, kurie jas kilnojo ir vežiojo į kitas patalpas, o dabar konstrukcijos karpomos ir ardomos, tai yra gaisravietės tvarkymas. Mūsų pajėgų užduotis lieti tas įkaitusias liekanas vandeniu, nes jos rūksta“, – sakė M. Kanapickas.

Gaisras, kurio plotas siekia apie 3 tūkst. kvadratinių metrų, kilo praėjusio trečiadienio naktį.

Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta.

Nuo gaisro pradžios liepsnas malšino kelios dešimtys ugniagesių iš Alytaus, aplinkinių savivaldybių, taip pat ir iš kitų Lietuvos vietų, jie nuolat keičiasi pamainomis.

Alytuje ir Alytaus rajone dėl gaisro ir jo padarinių paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kalta

kalta  portretas
aplinka,nes 30 metu joje valdzia visiskai nesiorentuoja.

Praeivus

Praeivus portretas
Pritariu Jonui!

gikas

gikas portretas
Kas tame Vilniuje darosi? Jie ten, matyt, gyvena kaip 80-aisiais... Smegenys dar neprasivaliusios nuo marazmo.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių