A. Melianas skundžia teismo nutartį grąžinti V. Giržadą į FNTT

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas aukštesnės instancijos teismui skundžia Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) nutartį, kuria buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojas Vytautas Giržadas grąžinamas į darbą.

Ministras trečiadienį teigė sunkiai įsivaizduojantis, kaip į darbą FNTT galėtų būti grąžintas asmuo, įtariamas slaptos informacijos nutekinimu.„Būtų šiek tiek keista įdarbinti žmogų FNTT, kuris yra įtariamas atskleidęs tam tikrą informaciją “Snoro„ istorijoje - yra toks įtarimas, jis yra įtariamasis, toks jo statusas“, - žurnalistams sakė A. Melianas.

Anot ministerijos, teismo nutartis „nepaneigia abiejų tyrimo poligrafu rezultatų, kurie V.Giržadui buvo neigiami ir parodė, jog šis buvęs pareigūnas melavo“.„Vidaus reikalų ministerijos (VRM) ir buvusio ministro sprendimai buvo atlikti remiantis ta informacija, kuri buvo iš Valstybės saugumo departamento (VSD), o visas teismo sprendimas remiasi būtent tam tikrais procedūriniais aspektais, kurie, mano supratimu, yra ne esminiai. Vis dėlto, teismo sprendimas nepaneigė, kad ponas V. Giržadas melavo - tai yra, nepaneigė to, kad poligrafas nustatė, kad buvo sakoma netiesa. Aš manau, kad tai vis dėlto yra esminiai dalykai kalbant apie tokio aukšto rango pareigūnus“, - kalbėjo A. Melianas

.Jis teigė neabejojantis, jog aukštesnės instancijos teismas įvertins „ne tik formalias procedūras, bet ir visas kitas reikšmingas aplinkybes“.„Tikimės, kad aukštesnės instancijos teismas atsižvelgs į tuos motyvus ir į kitokius motyvus ir vien tik dėl procedūrinių kažkokių galbūt dalykų, kurie liečia gal daugiau VSD procedūras, tikrai nebus priimtas toks sprendimas“, - kalbėjo ministras.

A. Melianas sakė negalintis vertinti, ar VSD šioje byloje padarė viską.„Tikrai nenorėčiau vertinti dabar VSD (...) Nesu tikras - mes gavome informaciją, gavome pažymas, o kiek tie procedūriniai dalykai buvo teisingai ar neteisingai padaryti, nesiimčiau vertinti“, - teigė jis.Teismas antradienį panaikino du buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymus - dėl leidimo dirbti su slapta informacija ir atleidimo iš tarnybos. Anot teismo, jie abu neatitinka teisės aktų reikalavimų ir turi būti panaikinti.

Teismo manymu, nebuvo nepateikta įrodymų, kad V. Giržadas netinka darbui su slapta informacija.V.Giržadui taip pat priteista 20 tūkst. litų neturtinei žalai kompensuoti. Be to, pagal teismo sprendimą, FNTT turėtų atlyginti V.Giržadui po daugiau nei 6,3 tūkst. litų už kiekvieną priverstinės pravaikštos mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kaip

o kaip portretas
ministras įsivaizduoja didžiausią melagį raulušaitį, dirbantį atsakinguose postuose, ir slepiantį gimines, dirbančius Snorui pavaldžiose ir finansuojamose institucijose? Gal imame visi pavyzdį iš raulušaičio? Nuslėpkime uošvių, žmonų, brolių, seserų ir kt., dirbančių ten, kur būtina deklaruoti giminystės ryšius, sąsajas su savimi. Būsime pagerbti, visaip išliaupsins mus aukščiausioji valdžia. Tik reikia turėti kiaulės akis ir viskas bus gerai.

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Tai pas mus taip ir yra. Tik turek geras kiaules akis ir bus viskas zakonno. As is karto itariau Raulusaiti del Snoro. bet jis polikarpovnos numyletinis, tai kaip ji galima apkaltint? O sitie du saziningi pareigunai buvo tiesiog atpirkimo oziais. Ir dabar, kaip drista dar suknistas melianas skust teismo sprendima? Jau ponuli tau neteks but vidaus reikalu ministru, tai ir susitaikyk, kad tavo skundas niekinis. Sliuzai jus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių