M. Adomėnas kreipėsi į ministrus: Lietuvos mokyklose veikia sekta?

Seimo narys Mantas Adomėnas kreipėsi į švietimo, mokslo ir sporto ministrą Algirdą Monkevičių, sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą ir teisingumo ministrą Elviną Jankevičių dėl labdaros ir paramos fondo vardu besidengiančio naujojo religinio judėjimo (sektos) veiklos šešiasdešimtyje Lietuvos mokyklų.

Vasario 24 d. naujienų portale delfi.lt paskelbtoje informacijoje „Pati išgyvenusi pragarą, perspėja kitus: į mokyklas įsileido sektą, sąraše – ir prestižinės ugdymo įstaigos“ pateikiama nerimą kelianti informacija dėl „Gyvenimo meno“ organizacijos vykdomų projekto, kuris, pasak buvusios organizacijos narės, gali būti verbavimo į religinę organizaciją pradžia. Pats fondas nutyli savo veiklos religinį pobūdį, tačiau mokslininkai sutaria, jog „Gyvenimo menas“ atitinka visus naujojo religinio judėjimo bruožus. „Gyvenimo menui“ priskyrus naujojo religinio judėjimo statusą, jis negalėtų gauti valstybės finansavimo projektams mokyklose vykdyti.

Seimo narys M. Adomėnas kreipėsi į ministrus, prašydamas visapusiškai įvertinti Baltijos „Gyvenimo meno“ labdaros ir paramos fondo veiklą, bei atsakyti, ar fondas gali tęsti veiklas šalies mokyklose. „Jeigu pasitvirtintų, kad valstybės institucijos atvėrė duris į mokyklas jaunimo psichiką žalojančiai sektai, tai būtų rimtas pavojaus signalas, kad paramą projektams teikiančios institucijos pro pirštus, formaliai žiūri į savo atsakomybę. To negalima toleruoti“, – teigė Seimo narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Straipsnyje nieko konkrėčiai nėra išdėstyta,kas kaip yra.Sėktą apšaukti galima bet ką.Visų pirma reikia pažiurėti į pačia iniciatorių veiklos esmę isigylinti.Pas mus šioje žemėje visų pirma rememasi tukstantčiametėmis dogmomis,sociumo stengiamasi nustumti dvasiniai, doroviniai supratimai, perspektyvos.

Baba

Baba portretas
Šaunuolis. Ten kriokia budaaaaa ir isviliuoja pinigelius

Kaunietis

Kaunietis portretas
Girdėjau kad tai iš Indijos mokymąsi
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių