LMT pirmininko pareigas paliekantis R. Baronas: pokytis leis sparčiau spręsti iššūkius

Iš Lietuvos mokslo tarybos (LMT) pirmininko pareigų pasitraukiantis profesorius Romas Baronas sako, jog vadovo pasikeitimas leis sparčiau ir sklandžiau spręsti kylančius iššūkius.

„Netrukus privalės būti atnaujinamos Lietuvos mokslo tarybos strateginės veiklos kryptys ir prioritetai, kuriuos rengs LMT pirmininkas kartu su LMT valdyba. Naujos sudėties valdyba turėtų būti suformuota visiškai netrukus, o strateginės veiklos įgyvendinimą turės užtikrinti tarybos pirmininkas“, – trečiadienį vykusio Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdžio metu sakė jis.

„Mano asmeniniu įsitikinimu, LMT ateities strategiją formuoti ir įgyvendinti ją turėtų ta pati komanda. Aš esu tikras, kad pirmininko pasikeitimas, nelaukiant kadencijos pabaigos, leistų sparčiau ir sklandžiau spręsti kylančius iššūkius, todėl ir prašau Seimo atšaukti mane iš LMT pirmininko pareigų nepasibaigus kadencijai“, – pridūrė profesorius.

Jo manymu, tarybos pirmininkas turėtų būti už jį jaunesnis asmuo. R. Baronas teigė, jog tikisi pilnai sugrįžti dirbti į Vilniaus universitetą (VU).

LMT pirmininko kadencija turėjo trukti iki 2023 metų birželio 30 dienos.

Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Artūras Žukauskas posėdžio metu dėkojo profesoriui už jo darbą taryboje.

„Norėčiau viso komiteto vardu padėkoti profesoriui R. Baronui už jo pasiaukojimą darbui. Transformacijos periodas tikrai nebuvo lengvas ir pareikalavo nemažai darbo, supratimo ir pasišventimo“, – sakė jis.

Transformacijos periodas tikrai nebuvo lengvas ir pareikalavo nemažai darbo, supratimo ir pasišventimo.

Komitetas bendru sutarimu pritarė teikti Seimui svarstyti R. Barono atleidimą.

Parlamentarams pritarus, R. Baronas pareigas paliks gruodžio 31 dieną.

LMT pirmininku jis tapo 2019 metų spalį, pareigose pakeitęs Valdemarą Razumą.

R. Baronas VU 2000-aisiais įgijo fizinių mokslų srities informatikos krypties daktaro laipsnį, 2006–2017 metais šiame universitete ėjo Matematikos ir informatikos fakulteto Programų sistemų katedros vedėjo pareigas, 2018–2019 metais buvo šio fakulteto Informatikos instituto direktorius. 2014–2018 jis buvo ir VU Senato pirmininko pavaduotojas.

Mokslininkas yra paskelbęs per 50 mokslinių straipsnių dažnai cituojamuose moksliniuose leidiniuose, vadovavo ir dalyvavo rengiant daugiau kaip 30 informatikos gamybinių ir mokslinių projektų.

Lietuvos mokslo tarybos pirmininką skiria Seimas Vyriausybės teikimu.

LMT yra patariamoji ekspertinė institucija mokslo plėtros klausimais, įgyvendinanti programinį konkursinį mokslo finansavimą.

Taryba administruoja Lietuvos mokslo plėtros programas, nustato mokslinės veiklos vertinimo kriterijus, taip pat atstovauja Lietuvos mokslo interesams tarptautinių organizacijų veikloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių