Lietuvos bankas žada, kad „Belorus“ sanatorijos darbuotojus pinigai pasieks artimiausiu metu

Vyriausybei nusprendus padaryti išimtį dėl Europos Sąjungos sankcijų taikymo, Druskininkuose veikiančios „Belorus“ sanatorijos darbuotojus atlyginimai turėtų pasiekti artimiausiu metu, ketvirtadienį pranešė Lietuvos bankas.

„Mūsų žiniomis, derinimas vyko šiandien, todėl tikėtina, kad pinigai artimiausiu metu turėtų pasiekti darbuotojus. Iš savo pusės kuo skubiau teikiame pagalbą ir reikiamus išaiškinimus institucijoms ir bankui“, – BNS sakė Lietuvos banko Finansų rinkos priežiūros tarnybos direktorė Jekaterina Govina.

„Labai viliuosi, kad pinigai kaip įmanoma greičiau pasieks žmones“, – pridūrė centrinio banko atstovė.

Sanatorija teigia, kad bankas „Swedbank“ jos sąskaitas įšaldė gruodžio 18 dieną, motyvuodamas Europos Sąjungos įvestomis sankcijomis Baltarusijos režimo atstovams.

Užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad kreipėsi į banką, jog iš sąskaitų būtų galima išmokėti atlyginimus darbuotojams.

Anot J. Govinos, bankas apie sąskaitų įšaldymą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) ir Užsienio reikalų ministeriją (URM) informavo gruodžio 21 dieną.

Pasak jos, pagal įstatymą siekiant pasinaudoti išimtimi, reikia kreiptis į FNTT, o ši institucija ar finansų įstaiga kreipiasi į URM dėl išimties suteikimo.

„Kaip šiandien informavo URM, buvo suteikta išimtis sanatorijos darbuotojų darbo užmokesčio išmokėjimui, prastovose esančių darbuotojų darbo užmokesčiui subsidijuoti bei įsipareigojimams Lietuvos valstybei vykdyti. FNTT suderinus su banku konkrečius mokėjimus, jie bus išmokėti iš banke esančios sąskaitos gavėjams“, – sakė ji.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas BNS teigė nuolat palaikantis ryšį su sanatorijos vadovybe ir gavęs informaciją apie galimą vienos sąskaitos atblokavimą.

„Kadangi tai liečia Druskininkų žmones, tai pastoviai bendrauju su sanatorijos vadovybe ir šiandien kontaktavom bemaž 10 kartų“, – sakė R. Malinauskas.

Vis dėlto, anot jo, ketvirtadienį bankas nespėjo atlikti numatytų veiksmų, papildomus dokumentus turi pateikti ir sanatorija.

„Duotas nurodymas iš tos sąskaitos apmokėti darbo užmokestį ir mokesčius, bet bankas šiandien paaiškino sanatorijos vadovybei, kad nespės padaryti tokių operacijų, kadangi sanatorijos vadovybė, administracija turi pateikti bankui visus išrašus apie darbuotojus, apie jiems priklausančius darbo užmokesčius“, – teigė Druskininkų meras.

„Kiek supratau iš sanatorijos vadovo, būtent bankas pervedinės darbo užmokestį, o ne pati sanatorija“, – pridūrė jis.

Sanatorijos sąskaitos buvo įšaldytos netrukus po to, kai ES įvedė sankcijas Baltarusijos prezidento administracijoje veikiančiai Vyriausiajai ūkio valdybai. Ši valdyba yra sanatorijos dalininkė.

R. Malinauskas ir sanatorijos vadovai kritikavo tokį sprendimą. Pasak jų, dėl sankcijų įšaldymo pajamų gali netekti beveik 400 sanatorijos darbuotojų, dauguma kurių yra lietuviai.

Jie kritikavo centrinę valdžią dėl nepakankamos paramos. R. Malinauskas sako, kad panaši Baltarusijos sanatorija veikia Jūrmaloje Latvijoje, bet jos sąskaitos nėra įšaldytos.


Šiame straipsnyje: sanatorijaBelorusatlyginimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lili

Lili portretas
Kas ta Lituva?

Anonimui

Anonimui portretas
Jei tai padetu susitarti su Rusija sienu klausimi, tai kodel n Bet kadangi sienu su Rusija neturime, o Kaliningradas tera rusu laikinai okupuota teritorija, is kurios visi rusai laikui begant bus issiusti atgal is kur atvaziavo ir teritorija pasidalinta tarp Lenkijos ir Lietuvos, tad Rosija pensionu tikrai nestatysime.

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul jie dar leidzia sanatorija "rossia" pasistatyti... Marazmatikai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių