Lietuvos pašonėje tiksi iprito bomba

Po Antrojo pasaulinio karo Baltijos jūroje palaidota 50 tūkst. tonų cheminių medžiagų, daugiausia – nervus paralyžiuojančių dujų, vadinamų ipritu ar garstyčių dujomis.

Konteineriai, kuriuose dujos palaidotos, nėra pritaikyti tam tikslui, yra įtarimų, kad cheminės medžiagos pamažu skverbiasi iš jų.

„Šios medžiagos buvo skandinamos dvejose vietose: prie Gotlando salos ir prie Danijai priklausančios Bornholmo salos. Prie Bornholmo salo buvo nustatyta atvejų, kai šios medžiagos pateko į žvejų tinklus. Prie Gotlando salos akivaizdžių įrodymų, kad tos dalelės pateko į mūsų pajūrį, nėra“, – sako Lietuvos gamtos fondo vykdomasis direktorius Edmundas Greimas.

Daugiau apie tai žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balsuokime dėl naujojo paso įstatymo

Balsuokime dėl naujojo paso įstatymo portretas
Už ALTERNATYVŲJĮ paso įstatymo projektą _pasirašykime INTERNETE čia:_ alkas. lt/2015/09/17/uz-lietuvos-valstybine-kalba-jau-galima-pasirasyti-ir-internete/ , arba tiesiog _alkas. lt_ (ieškokite dešinėje „pasirašyti internete“. Čia rasite ir paaiškinimą), arba _ PARAŠŲ RINKĖJŲ LAPE_. Šiuo projektu tenkinamas ir _kitakalbių_ ar _ištekėjusių už žsieniečių_, _ir valstybės interesas_ - pavardes ir vardus pase kiekvienam skaityti jam reikalinga kalba.

tai

tai portretas
baisu ir į jūrą bristi ne tik maudytis. Jei tai teisybė tai tikrai šiurpu- susirgsi nežinosi nuo ko

na

na portretas
kokie bepročiai atliko šį darbą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių