Lietuvos kariuomenėje – nauji koronaviruso atvejai: serga 28 sąjungininkų kariai

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje koronavirusu (COVID-19) serga 28 sąjungininkų kariai bei 2 civiliai darbuotojai. Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo Viešujų ryšių vyr. karininkas kpt. Andrius Dilda Eltai taip pat patvirtino, kad šiuo metu nė vienam Lietuvos kariui virusas dar nėra nustatytas.

„Šio ryto, t.y. balandžio 2 d. 10.00 val. duomenimis, situacija dėl susirgimų COVID-19 virusu Lietuvos kariuomenėje yra tokia: 2 civiliai darbuotojai, 28 sąjungininkų kariai. 21 iš jų gydomas Lietuvoje, 7 evakuoti į savo šalis. Lietuvos kariams virusas nenustatytas“, – Eltai teigė Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo Viešujų ryšių vyr. karininkas kpt. A. Dilda.

A. Dilda sako, kad Lietuvos kariuomenė ir užsienio šalių kariai, esantys Lietuvoje, toliau laikosi ir vykdo įmanomų rekomenduojamų atsargumo ir prevencijos priemonių, siekdami maksimaliai apsaugoti karių sveikatą, tačiau taip pat privalo vykdyti paskirtas užduotis, susijusias su šalies gynyba.

A. Dilda pateikė ir papildomos informacijos dėl NATO eFP bataliono.

„Kovo 29 d. į NATO priešakinių pajėgų batalioną atvyko 9 karo medikai iš Vokietijos ir Kroatijos, kartu su savimi atsigabeno papildomą medicininę įrangą. Jie padeda užtikrinti tarptautinio bataliono karių sveikatos priežiūrą. Visų sergančių užsienio šalių karių gydymas ir karantinas yra vykdomas specialioje stovykloje Pabradės generolo Silvestro Žukausko poligone, todėl kontaktų tiek su nuolatinę privalomąją karo tarnybą atliekančiais, tiek su kovinį rengimą poligone vykdančiais kariais jie neturi“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iš viso 20-28=48?

iš viso 20-28=48? portretas
Prieš tai į Olandiją išskraidino.

Aha

Aha portretas
O juk būtent jiems karantinas negalioja...

triperiui, juokdariams ir onanimui

triperiui, juokdariams ir onanimui portretas
matosi, kad gerai atidirbat, vaikinai, bet nepersistenkit- Lietuvos dauguma jūsų nepalaiko
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių