Lietuvoje gyvenamąją vietą vis dar įregistravę per 3 mln. žmonių

Lietuvoje gyvenamąją vietą yra deklaravę virš 3 mln. žmonių, skelbia Registrų centras. Palyginti su 2018 metais, jų skaičius sumažėjo 2,7 tūkst. iki 3,03 mln.

Registrų centro Duomenų atvėrimo skyriaus vadovas Paulius Rudzkis pabrėžia, kad pernai gyvenamąją vietą Lietuvoje deklaravusių gyventojų skaičius smuko gerokai mažiau nei 2018 metais.

„Šis rezultatas tikrai yra pakankamai įspūdingas, lyginant su 2018 metais, per kuriuos gyvenamąją vietą Lietuvoje deklaravusių asmenų skaičius sumažėjo 48 tūkst.“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį teigė P. Rudzkis.

Jis pabrėžia, kad gyvenamąją vietą deklaravę žmonės nebūtinai gyvena Lietuvoje.

„Mes žiūrime būtent į registro duomenis, kiek asmenų yra deklaravę gyvenamąją vietą Lietuvoje. Tai nereiškia, kad jų faktinė gyvenamoji vieta yra Lietuvoje“, – sakė P. Rudzkis.

Tokių žmonių pernai daugėjo visuose trijuose didžiuosiuose miestuose: Vilniuje 9,2 tūkst. iki 580 tūkst., Kaune 2,3 tūkst. iki 311 tūkst., Klaipėdoje – 1,4 tūkst. iki 167 tūkst.

Jų skaičius taip pat augo Šiauliuose, Palangoje, Elektrėnuose, Neringoje bei Trakų rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
VEJAI !!

Anonimas

Anonimas portretas
Nejokinkite zmoniu gal poperija ira ar cia skaiciojate su ukraineceis baltariuseis ir dar visokeis babajais ir jodasikneis :-)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių