Lietuvoje prieš rugsėjo 1-ąją trūksta 700 mokytojų

  • Teksto dydis:

Lietuvoje trūksta 700 mokytojų, daugiausiai – Vilniaus, Telšių apskrityse, Klaipėdoje ir Šiauliuose, antradienį pranešė LRT radijas.

Labiausiai ieškoma ikimokyklinio ugdymo specialistų ir pradinių klasių mokytojų, lietuvių, užsienio kalbų, matematikos mokytojų. Užimtumo tarnybos atstovai nurodo, kad trūkumą lemią tai, jog mažesnėse mokyklose siūlomas ne visas etatas, sudėtingesnės susisiekimo galimybės, profesijos įvaizdis visuomenėje.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija prognozuoja, kad po kelerių metų mokytojų, ypač gamtos ir tiksliųjų mokslų mokytojų, trūks dar labiau, nes dirbantieji traukiasi į pensiją. Problema, pasak ministerijos atstovų, sprendžiama dar dirbantiems pedagogams siūlant plėsti kvalifikaciją ir įgyti kitų dalykų žinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prisijungiu

Prisijungiu portretas
Puiki proga visiems kurie sako kad mokytojai ir taip nedirba ir dar turi 3mėn atostogų pulti į šį darbą ir mėgautis jo privalumais ir nieko nedirbti ir turėti 3mėn atostogų! Pirmenybė teikiama visoms ir visiems kurie aiškina kaip mokyti ir kaip auklėti.

????//

????// portretas
bijo nuotolinio...Kiek nervu sugadino tas nuotolinis ir pedagogams,ir tevams...

Kapitonas

Kapitonas portretas
O kam eiti į tą mokyklą - argi lengvesnio darbo nėra? Suplus kokius dažai sau už 1200 ir jokio intelektinio krūvio ir streso..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių