Lietuvoje bus įvedamas žiemos laikas

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, kaip ir visoje ES, Lietuvoje bus atšauktas vasaros laikas. Jis nuo 2003-iųjų mūsų šalyje kasmet atšaukiamas spalio mėnesio paskutinį sekmadienį.

Ketvirtą valandą nakties laikrodžio rodyklė pasukama viena valanda atgal.

Vasaros laikas įvedamas paskutinį kovo sekmadienį, trečią valandą nakties laikrodžio rodyklė pasukama viena valanda į priekį. Toks Vyriausybės nutarimas buvo priimtas atsižvelgus į Europos Parlamento (EP) ir Tarybos direktyvą dėl vasaros laiko susitarimų.

Europos Komisijos (EK) Ryšių su žiniasklaida grupės vadovė Agnė Kazlauskaitė Eltai teigė, kad EK praeitais metais atliko internetinę apklausą visoje ES. Šioje apklausoje dalyvavo 4,6 mln. žmonių, iš jų 84 proc. pritarė galimybei naikinti laiko keitimą dukart per metus.

ELTA primena, kad už tai, jog sezoninis laiko keitimas ES baigtųsi 2021-aisiais metais, EP balsavo šių metų kovo 26 dieną.

Europarlamentarai siūlo, kad paskutinį kartą ES valstybėse, pasirinkusiose vasaros laiką, laikrodžiai būtų persukti 2021 m. paskutinį kovo sekmadienį. Šalys, pageidaujančios pasilikti žiemos laiką, tai padarytų 2021 m. paskutinį spalio sekmadienį.

Europarlamentarų manymu, ES valstybės turėtų tarpusavyje koordinuoti sprendimus dėl pasirinkto laiko, o Europos Komisija turėtų juos įvertinti, kad nebūtų pakenkta bendrajai rinkai. Prireikus, Komisija galėtų pasiūlyti atidėti direktyvos įsigaliojimą iki metų.

Už tokį pasiūlymą balsavo 410 EP narių, prieš buvo 192, o susilaikė 51.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na po lapkricio pirmos prasides agitacija uz vasaros laika. Cha cha cha DEBILAI. Briuselio pederasai ant Europos runkeliu deda dideli BY.BI.

Ziegorius

Ziegorius portretas
Ne įvedamas žiemos laikas, o atšaukiamas dekretinis vasaros laikas.

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip eruozojuzas pasakis taip ir bus vergai Lietuvei soka pagal briuselio dudelia kokia cia ira laisve jeigu neturi savo nuomones lenkai ir taip protengisni nors ir eurosojuze bet savo valiutos zloto neatsisake o Lietuva prasiko savo nacionalini Lita valstibe be savo valiutos NE VALSTIBE!!! GRAUDU IR GEDA TURETU BUTI VALDZEI!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių