Lietuvių, lenkų ir ukrainiečių brigados kariai dalyvauja pratybose Gruzijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos pajėgų bendros brigados karininkai dalyvauja Gruzijoje praeitą savaitę prasidėjusiose tarptautinėse karinėse pratybose „Agile Spirit 2019“, pranešė ukrainiečių ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo spaudos tarnyba.

Šios didelio masto Gruzijos, NATO ir Aljanso partnerių pratybos prasidėjo liepos 27-ąją ir truks iki rugpjūčio 10-osios.

„Daugiau kaip 3 tūkst. kariškių iš NATO šalių ir Aljanso partnerių dalyvauja „Agile Spirit 2019“; tai Gruzija, JAV, Didžioji Britanija, Ukraina, Bulgarija, Graikija, Belgija, Lenkija, Latvija, Lietuva, Rumunija, Juodkalnija, Norvegija ir Turkija“, – sakoma antradienį Generalinio štabo oficialioje svetainėje paskelbtame pranešime.

Jame nurodoma, kad pratybose dalyvauja 23 Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados kariškiai.

Pratybų tikslas yra stiprinti Gruzijos gynybos pajėgų gynybinius pajėgumus, didinti suderinamumą su NATO ir Aljanso partnerių pajėgų kariniais daliniais.

Pratybos, apimančios vadovavimo ir lauko fazes, vyksta Senakio oro pajėgų bazėje, Achalcichės rajone esančiame Orfolo kariniame poligone ir netoli Tbilisio esančioje Vazianio karinėje bazėje. Pratybų tikslas – bendro darbo derinimas, dalinių veikimo planuojant ir vykdant bendras operacijas tarptautinėje terpėje tobulinimas.

„Pratybų tikslas yra stiprinti Gruzijos gynybos pajėgų gynybinius pajėgumus, didinti suderinamumą su NATO ir Aljanso partnerių pajėgų kariniais daliniais, sukurti ir plėtoti galimybes tarptautinei, regioninei ir vieningai partnerystei, taip pat – stiprinti saugumą Juodosios jūros regione“, – sakoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau jiems ne poligonuose reiketu lakstyt

manau  jiems  ne  poligonuose  reiketu  lakstyt portretas
ir jankiskas NATO pasakeles klausyt ---bet pasimokyt ISTORIJA ......jus visi baigsit taip kaip jusu pirmtakai baige ...ir vel stugausit ir dejuosit...vieni is amerikos ,kiti kanados ,australijos treti is sibiro sachtu...

karo istroske vampyrai

karo  istroske  vampyrai   portretas
galanda dantis .......manau rusas jiems su malonumu juos ismus su automato buoze....

to Anonimas

to Anonimas portretas
Gruzija dar šalia NATO naudoja seną, sovietinę ginkluotę, kaip matome nuotraukoje - Kalašnikovo automatiniai šautuvai. Misijose dalyvauja su NATO standarto ginklais.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių