Lietuviai ir toliau ruošia Afganistano pajėgas

Afganistane tarnaujantys Lietuvos kariai tęsia vietos pajėgų apmokymą nepaisant to, kad kai kurios šalys sustabdė tokią veiklą dėl Afganistano policijos ir karių uniformas vilkinčių asmenų išpuolių prieš tarptautinės koalicijos karius, pranešė Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo atstovas kapitonas Marius Varna.

„Nors, kad kai kurios Afganistane dislokuotos šalys po afganų policijos ir karių uniformas vilkinčių asmenų išpuolių prieš ISAF karius laikinai sustabdė šios šalies pajėgų mokymą, Lietuvos kariai toliau tęsią afganų rengimą“, - BNS antradienį sakė M.Varna.

Jis pažymėjo, kad Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) vadovybės įsakymo sustabdyti Afganistano nacionalinių saugumo pajėgų mokymą nebuvo.

„Specialiosios pajėgos šalies pietuose rengia Afganistano nacionalinės policijos (ANP) greitojo reagavimo kuopą, Goro provincijoje dislokuotos Afganistano nacionalinės armijos ir ANP patarėjų grupės ruošia šios provincijos karius ir policininkus, o Kandaharo oro uoste dislokuoti oro pajėgų patarėjų grupės kariai padeda ruošti afganų sraigtasparnių pilotus ir sraigtasparnius aptarnaujantį personalą“, - sakė Lietuvos kariuomenės atstovas.

Antradienį pasaulinė žiniasklaida pranešė, jog NATO vadovaujamos pajėgos po virtinės „saviškių atakų“, kai afganų naujokai nukreipė savo ginklus į sąjungininkus vakariečius, mažina bendrų operacijų su afganų pajėgomis mastą.

Tačiau ISAF vėliau netiksliais pavadino žiniasklaidos teiginius, jog keičiamas bendradarbiavimo su Afganistano pajėgomis pobūdis.

„ISAF išlieka visiškai įsipareigojusios partnerystei, mokymui, patarimui mūsų kolegoms Afganistano nacionalinėse saugumo pajėgose. ISAF saugumo pajėgų pagalbos modelis yra sutelktas į bataliono ir aukštesnį lygmenį su vyresniųjų vadų patvirtintomis išimtimis. Partnerystė vyksta visuose lygmenyse nuo būrio iki korpuso. Tai nepasikeitė“, - teigiama ISAF pranešime.

Pasak ISAF pranešimo, reaguojant į padidėjusį grėsmės lygį, kurį sukėlė islamiškų šalių gyventojų nepasitenkinimas filmu „Musulmonų nekaltybė“, „ISAF ėmėsi laikinų atsargumo priemonių, kad sumažintų pažeidžiamumą civiliniams neramumams ir saviškių atakoms“.

„Mes taip jau darėme anksčiau didesnės įtampos periodais ir tai gerai suveikė“, - teigia ISAF.

Mažo biudžeto dviejų valandų trukmės filme „Musulmonų nekaltybė“ (Innocence of Muslims) aktoriai kalba su ryškiu amerikietišku akcentu. Juostoje musulmonai vaizduojami kaip moralės normų nepaisantys ir be priežasties smurtaujantys žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bolševikas

Bolševikas portretas
Obamos pinigus atidirbineja!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių