Lietuviai gyvena šešeriais metais trumpiau už statistinį europietį

  • Teksto dydis:

Tikėtina gyvenimo trukmė Lietuvoje - trumpiausia iš visų Europos Sąjungos (ES) valstybių, rodo ketvirtadienį Europos Komisijos (EK) paskelbta Europos Sąjungos (ES) ir atskirų valstybių narių sveikatos sistemos apžvalga.

Kaip skelbia „Lietuvos žinios“, EK ataskaitoje pažymima, jog nuo 2007-ųjų vidutinė gyvenimo trukmė ilgėja, tačiau Lietuvos piliečiai gyvena šešeriais metais trumpiau už vidutinį statistinį europietį (80,6 metų). Lietuvos moterys gyvena 11 metų ilgiau nei vyrai (atitinkamai 79,7 ir 69,2 metų), ir tai didžiausias atotrūkis tarp lyčių ES, nors jis mažėja.

Asmenų, nurodančių, kad jų sveikata gera, dalis Lietuvoje yra mažiausia visoje Bendrijoje – 43 procentai (ES vidurkis - 67 proc.). Mirtingumas dėl pagrindinės mirčių priežasties – išeminės širdies ligos – ES vidurkį viršija keturiskart, dėl insulto - dukart. Vilniaus, Kauno ir vakarų Lietuvos gyventojų sveikatos rodikliai artimi ES vidurkiui, jie prastesni regionuose, Vilniaus krašte. Pagal išlaidas sveikatos apsaugai Lietuva, skirianti tam 6,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), bendrijoje yra šešta nuo galo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernesta

Ernesta portretas
Kas atsitiko su mano mylima tėvyne, kodėl mes esame pirmi visoje europos sąjungoje pagal pačius blogiausius rodiklius: skurdą, mažiausias soc. išmokas, mažiausias algas, savižudybių skaičių (ypač vaikų), pagal patyčias, pagal medicinos prieinamumą, kodėl? Lietuva, kur tu nusiritai, gaila savo tėvynės, jos sąžiningų ir darbščių žmonių, kurių darbas prilygintas elgetos išmokai. Ne veltui Pavelas Globa sakė, kad Lietuva yra pasmerkta šalis...Labai gaila jos žmonių, t. y. visos darbščios tautos, baisu žiūrėti, kai seneliai prie kasų skaičiuoja paskutinius centus, o mūsų išrinktiesiems viskas "da lampočki".

taip

taip portretas
Pirmaujam visur, kur blogiausia. Kas atsitiko su Lietuva?

mane blokuoja ir laisvas zodis

mane  blokuoja  ir  laisvas  zodis  portretas
kur laisvas zodis kur demokratija mane blokuoja mane blokuoja o dar sako pas mus laisvas zodis uztai ir blokuoja
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių