Lietuva rengiasi priimti tūkstantį NATO karių

Lietuva rengiasi vasario pradžioje priimti per tūkstantį NATO sąjungininkų karių.

Sprendimą Baltijos šalyse ir Lenkijoje dislokuoti keturis sąjungininkų batalionus Aljansas priėmė šių metų liepą, sustiprindamas priešakinį NATO buvimą rytiniame aljanso flange ir reaguodamas į Rusijos veiksmus.

Vokietijos karių pratybos prieš dislokavimą Lietuvoje.  Sąjungininkų bataliono kovinė grupė, vadovaujama Vokietijos, Lietuvoje bus dislokuota nuo kitų metų pradžios, ją dar papildys kariai iš Belgijos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Norvegijos.

Rukloje įsikūrusiuose Lietuvos kariuomenės padaliniuose remontuojamos kareivinės, kuriose bus apgyvendinti sąjungininkų kariai, tvarkoma teritorija, čia bus dislokuoti gyvenamieji bei darbui skirti konteineriai, įrenginėjami ryšio antenų laukai, ruošiamos sporto ir laisvalaikio zonos, mokomojo pulko medicinos punktas, įrenginėjamos aikšteles, kuriose bus išdėstyti sąjungininkų bataliono kovinės grupės logistiniai konteineriai, karinė technika.

„Visos šalys turi savo taisykles, kurios reglamentuoja, kaip turi gyventi kariai, kokios turi būti saugumo taisyklės. Įvairios yra taisyklės dėl ginklų, šaudmenų saugojimo, šiek tiek kartais skiriasi pagal nacionalines valstybes atstumas, koks gali būti iki gyvenamųjų namų, gali būti skirtumai dėl medicinos paslaugų suteikimo“, – aiškino Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos vadas plk. ltn. Ramūnas Baronas

Darbai bus atliekami etapais. Dalis infrastruktūros bus parengta iki kitų metų vasario, kita dalis – iki birželio pabaigos, technikos parkas Gaižiūnų poligone atsiras tik 2018-ųjų liepą. Šiems darbams, skaičiuojama, bus išleista beveik šeši milijonai eurų.

Baltijos šalyse ir Lenkijoje dislokuoti keturis sąjungininkų batalionus, apie keturis tūkstančius karių, nuspręsta liepą Varšuvoje, NATO viršūnių susitikime. Aljansas tokiu būdu stiprina regiono saugumą ir reaguoja į Rusijos veiksmus prie Baltijos šalių sienų.


Šiame straipsnyje: NATOkariaikarių dislokavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
jeigu lietuvoje nebūtų tvartelinių vagių,nereiktų,nei sušikto nato,nebūtų ir rusijos,bet kol beprotė apsivogusi vadovauja,tol taip ir bus ir nereikia ieškot šiknoi dantų

Nojus

Nojus portretas
Kuo daugia cia NATO, tuo maziau rusijos. Dziaukimes, kad ir kaip belotu kremliaus skalikai.

Algis

Algis portretas
JEIGU GYVENTI TAIP ENGEMIEM -TAI GAL GERIAU BUTU PRIE RUSU ,RUSAI, BUDAMI OKUPANTAIS, NESAUDE I ZMONES ,O GYVENANT ''LAISVOJ'' LIETUVOJ ,PRIE SEIMO, ATEJUSIUS SAUDE SAVI,TAI IR IMI GALVOTI ,KAD GAL IR TEISUS BUVO PALECKIS.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių