Lietuva dar metams ketina pratęsti lietuvių kilmės asmenų perkėlimą iš Ukrainos

  • Teksto dydis:

Tebesitęsiant Rusijos invazijai Ukrainoje Lietuva planuoja dar metams pratęsti lietuvių kilmės asmenų perkėlimą iš Ukrainos.

Užsienio reikalų ministerija (URM) siūlo šį terminą nustatyti iki kitų metų birželio 30 dienos.

Pagal anksčiau priimtą Vyriausybės nutarimą prašymai dėl perkeliamojo asmens statuso suteikimo priimami iki šių metų birželio 30-osios.

Ministerijos teigimu, kadangi Rusija toliau Ukrainoje vykdo karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui, naikina gyvybiškai svarbius infrastruktūros objektus, asmenų perkėlimo iš Ukrainos į Lietuvą galimybė gali būti aktuali ir po toliau.

Pernai gruodį šis terminas jau buvo pratęstas.

2022 metų vasario pabaigoje Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą, Lietuva ėmėsi savo piliečių, lietuvių kilmės asmenų, taip pat asmenų, turinčių teisę atkurti Lietuvos pilietybę, jų šeimos narių perkėlimo į Lietuvą.

URM duomenimis, perkeliamojo asmens statusas šiuo metu suteiktas 126 asmenims, 12-os prašymai atmesti, du dar nagrinėjami.

Užsienio reikalų ministerija 66 perkeltiems asmenims yra išmokėjusi 108,6 tūkst. eurų, vidutiniškai 1646 eurus vienam asmeniui kaip kompensaciją už nepervežtą turtą.


Šiame straipsnyje: Ukrainalietuvių kilmės asmenų perkėlimaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių