Latvijos kariuomenės vadas Lietuvoje aptars saugumo situaciją, lankysis pasienyje

  • Teksto dydis:

Lietuvoje lankosi Latvijos kariuomenės vadas Leonidas Kalninis, jis ketvirtadienį su krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku ir Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu aptars saugumo situaciją bei lankysis pasienyje.

Vizito metu Latvijos kariuomenės vadui bus pristatyti Lietuvos kariuomenės pajėgumai, bendradarbiavimo su skirtingomis pajėgomis planai, aptarta saugumo situacija, BNS informavo kariuomenė.

Taip pat L. Kalninis kartu su Lietuvos kariuomenės vadu lankysis Varėnos rinktinės Druskininkų pasienio užkardoje, kur susipažins su situacija Lietuvos pasienyje su Baltarusija, pasienio stebėjimo sistema. 

Pasak Lietuvos kariuomenės, Latvija yra viena iš svarbiausių Lietuvos partnerių saugumo ir gynybos srityje. Estija, Lietuva ir Latvija aktyviai koordinuojasi dėl NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinių grupių dislokavimo regione, koordinuoja gynybos planus, glaudžiai bendradarbiauja strateginės komunikacijos srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
tuoj reikės tepti slides

WC

WC portretas
Atspekite kuom skiriasi lietuvos ir latvijos kariuomenes nuo kieme kara zaidzianciu vaiku....? Vaikai negauna nurasytu ginklu ir neperka auksiniu saukstu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių