L. Kukuraitis: saviizoliacijoje yra 25 socialinės globos įstaigų darbuotojai

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad 25 asmenys, dirbantys socialinės globos įstaigose, šiuo metu yra saviizoliacijoje.

Pasak ministro, socialinės globos įstaigose yra virš 13 tūkst. gyventojų.

„Dinamika kol kas yra labai nedidelė. Šiuo metu vienas izoliuotas asmuo per visą Lietuvą iš tų 13 tūkst., kuris galimai turi požymius (viruso – ELTA), bet tai nėra nustatyta. Darbuotojų yra daugiau, kaip žinoma, yra ir „Senevitos“ darbuotojų, ir dar keliose įstaigose, kur yra darbuotojai išėję į saviizoliaciją dėl koronaviruso, ir dėl to, kad turėjo kontaktą su tais darbuotojais. Jų turime 25 per visą Lietuvą“, – antradienį sakė L. Kukuraitis.

Kaip jau skelbta, netoli Vilniaus esantis Nemenčinės miestelis uždarytas dėl koronaviruso protrūkio, kilusio siuvimo įmonėje „Vilnika“ ir išplitusio „Senevitoje“ bei pačiame miestelyje.

Vyriausybės sprendimu miestelis uždarytas, nuspręsta tirti visus suaugusius Nemenčinės gyventojus.

Nacionalinės visuomenės priežiūros laboratorijos (NVPL) antradienio 7.00 val. duomenimis, Lietuvoje pirmadienį patvirtinti 24 užsikrėtimo COVID-19 atvejai. Iš viso šalyje dabar yra 1 350 užsikrėtusiųjų koronaviruso infekcija.


Šiame straipsnyje: Linas Kukuraitissocialinės globos įstaigosdarbuotojaiCOVID-19 saviizoliacijakoronavirusasKoronavirusas Lietuvoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių