Pasieniečiai Rusijos pasienyje rengia pratybas

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasieniečiai trečiadienį prie sienos su Rusija esančioje Kybartų geležinkelio stotyje organizuoja pratybas, per kurias iš tranzitinio traukinio jėga bus išlaipinami Lietuvos pareigūnų nurodymų nevykdantys asmenys.

Pagal numatytą scenarijų, į Lietuvą iš Karaliaučiaus įvažiavusiu tranzitiniu traukiniu keliaus grupė asmenų, kuriems, kaip paaiškės dokumentų tikrinimo metu, uždrausta atvykti į Šengeno erdvę. Vagone kils neramumai: asmenys elgsis provokuojančiai, nepaisys pasieniečių reikalavimų liautis, juos palaikys bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams tinkamai atlikti savo funkcijas trukdys kiti traukinio keleiviai.

Po derybų keli triukšmadariai nuspręs išlipti iš vagono, tačiau atsidūrę lauke paspruks iš perono ir stoties. Bus pradėta jų paieška.

Pratybų metu taip pat bus imituojamas incidentas, per kurį prie vagono mėgins prieiti agresyvių asmenų grupė. Bus naudojamas VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnis, jo įgula iš oro vykdys bėglių paieškas bei koordinuos antžeminių pajėgų veiksmus.

Kartu su pasieniečiais pratybose dalyvaus Viešojo saugumo tarnybos ir policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai, Lietuvos kariuomenės Judėjimo kontrolės centro kariškiai, Užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento ir geležinkelių apsaugą vykdančios bendrovės „Gelsauga“ darbuotojai.

Pratybomis siekiama tobulinti persekiojimo ir sulaikymo taktiką, mokytis operatyviai vadovauti sargyboms organizuojant supaprastintos Kaliningrado tranzito schemos pažeidimų užkardymą, pažeidėjų paiešką, persekiojimą ir sulaikymą, derinti institucijų tarpusavio veiksmus.

Šiemet balandžio pabaigoje analogiškas pratybas pasieniečiai buvo surengę ir prie sienos su Baltarusija esančioje Kenos geležinkelio stotyje.

Kybartų ir Kenos kontrolės punktuose pasieniečiai tikrina per Lietuvą vykstančiais tranzitiniais traukiniais važiuojančių keleivių dokumentus. Į Karaliaučių ir iš jo judantys tranzitiniai traukiniai Lietuvos teritorija važiuoja 227 kilometrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių