Konstitucinis Teismas išsprendė partijų ir VRK ginčą dėl dotacijų

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas penktadienį paskelbė, kad valstybės dotacijos partijoms rinkimų metais pagrįstai skiriamos neįvertinus naujausių rinkimų rezultatų.

Ginčas kilo, kai netrukus po Seimo rinkimų 2016 metų rudenį Vyriausioji rinkimų komisija dotaciją partijoms paskirstė remdamasi 2012 metų rinkimų rezultatais.

Šį sprendimą administraciniam teismui apskundė liberalai ir „valstiečiai“. Administracinis teismas dėl to kreipėsi į Konstitucinį Teismą.

Konstitucinis Teismas teigia, kad tokia tvarka pagrįsta ir Seimas „neprivalo nustatyti, (...) kad tam pusmečiui, per kurį įvyksta kiti eiliniai Seimo rinkimai, yra būtinas specialus teisinis reguliavimas“.

Dotacijos partijoms pervedamos du kartus per metus, iki kiekvienų metų balandžio 15 ir lapkričio 15 dienos.

Konstitucinis Teismas atkreipė dėmesį, kad spręsdama dėl dotacijų Vyriausioji rinkimų komisija turi įvertinti, ar partija nėra padariusi šiurkštaus politinės kampanijos finansavimo pažeidimo, o tokį patikrinimą gali atlikti tik po lapkričio 15 dienos, kai VRK patikrina  finansines ataskaitas.

„Norint įgyvendinti pastarąją sąlygą negali būti atsižvelgiama į naujų Seimo rinkimų rezultatus“, – pažymėjo Konstitucinis Teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
/dirba KT pagal briusion nurodymus.....

...

... portretas
Ach, ir vėl tas mūsų nerinktas KT nepraleido progos 'pigiai' (įdomu, už kiek?) papolitikuot: kalbama apie pažeidimus, BET: „Norint įgyvendinti pastarąją sąlygą negali būti atsižvelgiama į naujų Seimo rinkimų rezultatus“. Pirm, už nusižengimus priklauso byla (ir bauda), bet - ne dotacijos... jau nekalbant apie tai, kad pačios tos dotacijos PAŽEIDŽIA Konstituciją, pagal Ją 'partijos' TIK laisvalaikio praleidimo būdas su įvairiais konstituciniais apribojimais, pagal MŪSŲ Konstituciją partijos - rudimentas, neturintis jokių konstitucinių galių.

Italas

Italas portretas
Kad įrodyčiau, kas namie šeimininkas, aš tris valandas baksnojau katinui nosį į nuosavybės dokumentus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių