Konfliktas Sausio 13-osios skvere Panevėžyje: „maršistai“ mindė vaikų pagamintas neužmirštuoles

Šiandien, viename iš Laisvės gynėjų dienai skirtame renginių, kuris vyko Panevėžyje esančiame Sausio 13-osios skvere, kilo konfliktas tarp vaikų ir prieštaringai vertinamų panevėžiečių, vadinamų „maršistų“.

Vienos Panevėžio mokyklos moksleiviai, minėdami Laisvės gynėjų dieną, tradiciškai Sausio 13-osios skverą papuošė neužmirštuolių gėlių žiedais. Toks mažųjų panevėžiečių elgesys papiktino kaip tik tuo metu Sausio 13-osios skvere buvusia grupelę žmonių.

Tikina, jog paniekinta tautos istorija

Pasak Panevėžio persitvarkymo sąjūdžio klubo pirmininko, prieštaringai vertinamo panevėžiečio Kazio Grabio, toks vaikų poelgis yra neatleistinas, nes tokiu būdu yra paniekinama mūsų tautos istorija.

Labai gaila ir apmaudu, jog dar Panevėžyje turime tokių baisių žmonių, kurie savo įsitikinimus reiškė vaikams girdint.

„Mes turime visišką teisę ateiti į šią vietą ir sakyti tai, ką manome. Turime ir giname savo įsitikinimus. Šis vaikų ir pedagogų poelgis, kai jie prismaigstė skverą neužmirštuolėmis – nepateisinamas ir neatleistinas. Šios gėlės – ne lietuviškos. Jos yra žydų, masonų ložės, augalas, atrastos dar 1926 metais. Jas garbino ir nacistų bei rusų kariuomenės. Kai mus, 1991-ųjų metų sausio 13-osios naktį, užpuolė rusai, niekada nebūtume su tokiomis gėlėmis ėję į kovą ir bandę susigrąžinti laisvę. Mūsų simboliai yra Vytis, Trispalvė ir Gedimino stulpai. Jie šiandien buvo išniekinti. Pačiam teko kovoti už mūsų laisvę. Neleisiu niekinti mūsų tautos simbolių. Čia yra pasityčiojimas, už kurį reiktų iškelti baudžiamąją bylą“, – kalbėjo prieštaringai vertinamas panevėžietis K. Grabys.

M. Pariaukos/jp.lt nuotr.

Priminsime, jog šiandien, Laisvės gynėjų dieną mokyklinukus užsipuolęs vyras, buvo vienas iš palaikančiųjų liūdnai pagarsėjusį Šeimų maršą, ne kartą šokiravęs visuomenę per valstybinius renginius demonstruodamas plakatus su skandalingais užrašais.

Beje, drauge su K. Grabiu renginyje Sausio 13-osios skvere dalyvavę vėliavomis nešini vyrai ir moterys, išdrįso net ir mindyti vaikų pagamintas neužmirštuoles.

Pasibaisėjo

Tuo metu renginyje Sausio 13-osios skvere dalyvavusi Panevėžio bendruomenių rūmų renginių organizatorė Nijolė Kubiliūnienė, teigė, kad šios dienos renginys buvo skirtas pagerbti ir prisiminti visus šalies didvyrius, kurie paaukojo savo gyvybes už mūsų laisvę.

Tai, kaip ir kasmet, daroma susmaigstant neužmirštuoles, kurios simbolizuoja taiką ir garbę.

M. Pariaukos/jp.lt nuotr.

„Labai gaila ir apmaudu, jog dar Panevėžyje turime tokių baisių žmonių, kurie savo įsitikinimus reiškė vaikams girdint. Tikrai nesmagu, kai vaikai darbelius kuria iš širdies, stengiasi, per lietų susirenka pagerbti žuvusiųjų. Vietoj padėkos, jie sulaukė priekaištų ir grasinimų. Likome nustebinti tokiu kai kurių panevėžiečių poelgiu“, – naujienų portalui JP sakė N. Kubiliūnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prašymas

Prašymas portretas
Gal Kauno diena galėtų išdidinti tų išsigimėlių nuotraukas, kad sutikus juos Panevėžio gatvėse galima būtų “normaliai pasisveikinti” ? Ačiū

Tik psichopatas gali tai parašyti:

Tik psichopatas gali tai parašyti: portretas
„Valstietiskoms kaimo isgamoms Hahaha, valstietiskos kaimo isgamos susirinko paubauti vietoje savo gyvuliu serti. Eikite savo karves melzti, Lietuvos proletare. Nes juokas ima skaityti kaimo mokyklos devynias klases baigusiu kaimo runkeliu sapaliojimus.“

Petras

Petras portretas
Grabi, gal tau mielesnis grabas, o ne uzmirstuoles. Visai protą pragerei.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių