NAUJI PRODUKTAI
„Klaipėdos duonos“ naujiena – „Jums“!
Dauguma Vakarų Lietuvos gyventojų pripažįsta ir vertina „Klaipėdos duonos“ gaminius. Prieš keletą dienų parduotuvėse pasirodė uostamiesčio duonkepių naujiena – balta duona „Jums“. Ši duona sukurta skrebučiams gaminti, o liaudyje vadinama „tosterine“ duona. Tai – pirmoji „Klaipėdos duonos“ duona skrudinimui.
Pusryčiams – skaniausia duona
Kokie pusryčiai be skanių sumuštinių? Patys skaniausi sumuštiniai ruošiami su skrudintuvu, nes kas pabandė karštų sumuštinių - šaltų nebeįsiūlysi.
Tačiau gero skrudintuvo nepakanka. Dar reikia ir skrebučiams skirtos duonos. Nors tokios duonos parduotuvėse netrūksta, tačiau argi visos jos vienodai skanios? Ne, visai ne. Todėl „Klaipėdos duonos“ kepėjai, vadovaujami vyriausiosios technologės Anelės Bartkienės, net keletą mėnesių kūrė ir bandė naujos duonos „Jums“ receptus. Tik ilgos kantrybės dėka atrastas toks receptas, kuris nustebins daugelį ištikimų „Klaipėdos duonos“ mėgėjų.
Ją tikrai verta paskrudinti ir paragauti, o paragavus ir įvertinus net draugams pasigirti ir gerą žinią pranešti: duona „Jums“ – tai tikra duona mums visiems.
Skaniausia - paskrudinta
Duoną „Jums“ nesunku pastebėti parduotuvėse. Spalvinga, į akis greitai krentanti pakuotė tikrai bus pastebima įvairios duonos lentynose.
Ne vienas, matyt, paklaus: o kodėl ši duona skirta skrebučiams. Paaiškinti nesunku: jos minkštimas smulkesnio korėtumo, todėl mažiau išgarina drėgmės ir riekė tolygiai paskrunda. Paskrudusi ji lieka traški ir minkšta.
Duoną „Jums“ galima naudoti ir paprastiems sumuštiniams. Tačiau ji skaniausia ir kvapniausia tik skrudinta. Rytą ją pakepus visa šeimyna neprašyta susirinks prie pusryčių stalo, o skanūs pusryčiai – geros dienos pradžia.
Verta paminėti, kad duona „Jums“ puikiai tinka šventiniam stalui ruošiant mažus sumuštinius, nes ji netrupa.
Duonkepiai stengiasi
„Klaipėdos duonoje“ dirba apie 550 žmonių, daugiausia – moterys. Jų rankų dėka „Klaipėdos duona“ tokia populiari Lietuvoje, jos mėgėjų randasi vis daugiau.
Per parą bendrovė pagamina apie 50 tonų produkcijos, vien duonos kepaliukų iškepama apie 50 tūkstančių. „Klaipėdos duonos“ meistrai naudoja tik lietuviškas žaliavas, jų gamybos kryptis – švari, saugi ir ekologiška produkcija.
Bendrovės komercijos direktorė Kazė Kaupienė pasakojo, kad poreikis kepti duoną „Jums“ brendo senokai. Daugelis kepyklų kepa skrebučiams skirtą duoną, tačiau klaipėdiškiai sukūrė skaniausią.
Šiuo metu „Klaipėdos duona“ gamina apie šimtą duonos, pyrago ir konditerijos gaminių, vien duonos – apie dvidešimt rūšių. Nebuvo atvejo, kad kuri nors „Klaipėdos duonos“ rūšis nepatiktų pirkėjams ir „mirtų“ natūralia mirtimi. Priešingai: „Klaipėdos duonos“ mėgėjai prisiriša prie mėgstamiausių rūšių ir nuolat reikalauja jų parduotuvėse, prekybos centruose.
Kartu su duona „Jums“ ant prekystalių atsirado ir naujas saldus gaminys – vafliai „Tau ir man“. Toks pavadinimas neatsitiktinis: pakuotėje yra du skanūs vafliukai, kuriuos lengva pasidalinti dviem – tau ir man. Netrukus jų bus keturių rūšių: su braškių ir grietinėlės, grietinėlės, kakavos ir grietinėlės aromatų įdarais ir vafliai su aguonomis.
Telieka pridurti, kad duona „Jums“ firminėse „Klaipėdos duonos“ parduotuvėse kainuoja 1,81 lito, o vaflių pakelis – 77-78 centai.
Norintiems pirmiesiems paskanauti naujausiais „Klaipėdos duonos“ gaminiais nurodome firminių parduotuvių adresus Klaipėdoje: Šilutės plentas 31, Rumšiškės g. 2, Taikos pr. 80 d, Vingio g. 29 ir Smiltelės g. 31.
Naujausi komentarai