Kinijos ambasada stabdo vizų išdavimą Lietuvoje

Kinija nuo ketvirtadienio stabdo vizų išdavimą Lietuvoje, pranešė šalies ambasada.

Ji nurodo, kad išdavimas stabdomas dėl techninių priežasčių, tačiau tai nutiko tęsiantis Lietuvos ir Kinijos santykių krizei dėl Vilniaus ryšių su Taivanu.

„Dėl techninių priežasčių konsulinės paslaugos nuo lapkričio 25 dienos bus sustabdytos, – teigiama Kinijos ambasados pranešime. – Apie paslaugų atnaujinimą bus pranešta vėliau.“

Kinija praėjusią savaitę oficialiai pažemino diplomatinio atstovavimo lygį su Lietuva iki reikalų patikėtinių. Tokį sprendimą Pekinas priėmė reaguodamas į Taivaniečių atstovybės Vilniuje atidarymą.

Kiniją pykdo Lietuvos sprendimas leisti Taivaniečių atstovybei veikti pavadinime naudojant salos vardą, nes Pekinas tame įžvelgia Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei.

Kitur pasaulyje Taivano atstovybės veikia sostinės Taibėjaus vardu, nusistovėjus tarptautiniam sutarimui, kad toks pavadinimas neprieštarauja „vienos Kinijos“ politikai, neleidžiančiai Taivano traktuoti kaip atskiros šalies.

Lietuvos verslininkai sako, kad kilus diplomatiniam ginčui prekyba su Kinija gerokai apsunko.

Lietuva pavasarį išstojo iš Vidurio ir Rytų Europos šalių bendradarbiavimo formato su Kinija 17+1, pastaraisiais metais stiprino ryšius su kitomis Rytų Azijos šalimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai kinieciai. Atabdykit bet kokiu prekiu tranzita ir ivezima i lietuva. Tegul perka is Vokietijos triguba kaina. Zino lietuviski dolbajobai kad uz demokratija butina daug moketi. Amerikosai patiria dviguba orgazma nuo landzbergiu . Tai jankio b.y.b.i.o nuciulpimas ir demokratines sudinos subines nulaizymas. Cha cha cha .....malaciai kitaicai.

Praeivis

Praeivis portretas
Realiai: ar nors vienam iš jūsų reikalinga ir ar kada nors apskritai bus aktuali ta Kinijos viza? Kažkodėl daugeliui troliukų atrodo, kad reikia batus laižyti Knijai, Rusijai, Lukašenkai ar Šiaurės Korėjai. Tada bus visuotinė taika, neliks krizių pasienyje ir su COVID'u, o mes tapsime sotūs ir laimingi. Ir skiepytis nereikės. Tačiau... Lietuva jau yra NATO ir ES narė. Taigi, draugų ieškom ten, kur jau su kuo draugaujam. Tai yra tik pasirinkimas. Visa kita nuo mūsų nepriklauso. O pasirinkimas paprastas - su kuriuo iš stipriųjų dediesi ir vykdai politiką ta pačia kryptimi. Suprantu, kad daliai troliukų tikrai labiau rūpi Rusija, Baltarusija, Kinija ir t.t. Tiriausiai jie tikisi, kad nuo tokios politinės krypties pas mus viskas automatiškai būtų tiktai daug ir "papigiaiski". O tvarkos.visgi, norėtų europietiškos.

KAIP PINDOSAI LIEPS TAIP BROILERYNAS-TRANGENDERYNAS PADARYS.

KAIP PINDOSAI LIEPS TAIP BROILERYNAS-TRANGENDERYNAS PADARYS. portretas
.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių