Kiekviena liūtis šiauliečiams – tarsi prakeiksmas: kambariai apsemti, šuliniai pilni fekalijų

  • Teksto dydis:

Pirmosios vasaros liūtys nemažai nuostolių gyventojams pridarė visoje Lietuvoje, bet kaskart po iškritusio vos didesnio kiekio kritulių savo namus ir kiemus puola gelbėti šiauliečiai. Prieš dvejus metus Tilžės gatvėje įrengtas naujas pėsčiųjų ir dviratininkų takas tarsi prakeiksmas tapo greta gyvenantiems nuosavų namų savininkams. Kai kurių kiemai visiškai apsemti, pievose plaukioja iš dekoratyvinių tvenkinių išplautos žuvys. Blogiausia tai, kad braidyti basomis tenka ne tik per švarų lietaus vandenį – šioje vietoje iš miesto šulinių veržiasi ir visas kanalizacijos turinys, praneša LNK.

Šiauliuose gyvenanti pensininkė Paulina jau antrus metus kenčia nuo liūčių – kaip tik palyja lietus, taip jos namą ir visą sklypą apsemia vanduo.

„Gegužės 31 d. skendome, birželio 1 d., birželio 14 d. Vaikštome basomis. Sutaupysime vandenį, nereikės kojoms nusiplauti naudoti vandens“, – šmaikštavo Paulina.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Prašome pagalbos, padėkite. Buvau savivaldybėje. Gal truputį negražiai pakėliau balsą, tai pasiūlė man policiją iškviesti, kad mes neužsiregistravome. O kaip užsiregistruoti ir žinoti, kad lietūs lis?“ – skundėsi pensininkė.

Namo, kuriame ji gyvena, savininkui 82 metai.

„Jam niekada nebuvo jokių problemų. Turėjome šiltnamį. Kai padarė kelio rekonstrukciją, dviračių takus, mes skęstame. Kai tik lietus, pas mus problemos“, – apgailestavo Paulina.

O štai Paulinos kaimynų šulinys – pilnas fekalijų.

„Kaip po to reikia gerti tą vandenį?“ – klausė moteris.

Ilgalaikių sprendimų  iš savivaldybės ji teigė nesulaukianti jokių. Moteris sakė patirianti nemažai nuostolių – vanduo apsemia ne tik kiemą, bet ir kambarius.

„Buto kvapas toks pats, kaip tualete. Rūsys pribėgęs. Iki pusės sofos vanduo. Man dabar didžiausias nuostolis, kad aš neturiu šiltnamio. Susodinau pomidorus, ir nieko nebėra. Nieko pakeisti negali, sustabdyti to vandens. Pranašauja visą savaitę lietų. Kaip gyventi fekalijose?“ – šnekėjo Paulina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vardan tos

vardan tos portretas
galima ir po shūdą pabraidyti.

Siaulieciai

Siaulieciai portretas
ne ukrainieciai - pakentes.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių