Per karščius mokyklose gali būti trumpinamos pamokos

  • Teksto dydis:

Esant karštiems orams, kai temperatūra patalpose viršija 28 laipsnius, gali būti trumpinamos pamokos, primena Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Apie trumpesnį laiką mokykloje turėtų būti informuojami mokinių tėvai.

Užsiėmimus taip pat patariama rengti kitose erdvėse – lauke, parke ar vėsesnėse patalpose.

„Šalyje esant didesniems karščiams kviečiame mokyklas lanksčiai derinti ugdymo procesą su vaikų sveikos aplinkos užtikrinimu. Pamokos gali būti trumpinamos, daugiau veiklų organizuojamos ten, kur nėra tvanku ir neplieskia saulė“, – teigia ministras Algirdas Monkevičius.

Pasak ministro, higienos normose reikėtų platesnio reglamentavimo, kaip elgtis esant karščiams, todėl su Sveikatos apsaugos ministerija bus svarstoma, kaip aiškiau reglamentuoti, kada mokiniams neberekomenduojama būti lauke, mokykloms nebeorganizuoti pamokų.

Pasak ministerijos, mokslo metų pabaigoje dauguma mokyklų suplanuoja edukacines išvykas ar projektines veiklas mokyklose.

Šiuo metu vyksta iniciatyva „Mokslininkai – mokykloms“, kai universitetai atveria savo laboratorijas mokiniams arba mokslininkai lankosi mokyklose ir pristato STEAM mokslų naujoves.

Hidrometeorologijos tarnyba skelbia, jog antradienį temperatūra 30 laipsnių viršys Alytaus, Marijampolės ir Tauragės apskrityse, o trečiadienį – jau beveik visoje šalies teritorijoje, vietomis karščiai pasieks 33 laipsnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip, bananų augintojams daug mokslo nereikia. :/

Cha

Cha portretas
Jau geriau grazintu vaikams vasara. Musu klimato zona yra tokia, kad kiekviena sauleta diena reikia gaudyt, o ne sedet pamokose. Mokslo metus prailgino kam? Kad butu mazesnis kruvis? Kad nebutu namu darbu? Kazkodel nesuveike. Programa gi liko ta pati, mokytojos griebiasi uz galvu, ka duoti vaikams? Pridare kruva netradicinio ugdymo dienu - kam? Ekskursijoms? O jei jiems ner pinigu - trunykit mokyklose? Kaledines atostogas vaikams apkarpe siais metais, trecdali vasaros priverte mokintis, bet nieko neparuose.. nei programos, nei papildomo finansavimo. Klases nepritaikytos, kad jose sedetu po 20-25 zmoniu, kai temperatura siekia 28-30 laipsniu.

Aha

Aha portretas
Ne pamokas, o mokslo metus reikia trumpinti! Prailgino dėl varnelės, o naudos iš to kaip iš ožio pieno...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių