Kadenciją baigiantis L. Pernavas planuoja dirbti Anglijoje

  • Teksto dydis:

Netrukus kadenciją baigsiantis Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas planuoja išvykti ir dirbti Anglijoje.

"Kaip žinia, baigus generalinio komisaro kadenciją, turiu teisę užimti bet kurias laisvas pareigas policijos sistemoje, arba visiškai palikti policiją.

Savaitgalį turėjau galimybę ramiai pagalvoti, pasitarti su šeima. Nusprendžiau, kad noriu likti policijoje, noriu toliau tarnauti Lietuvai ir jos žmonėms.

Greičiausiai pasirinksiu policijos atašė pareigas Jungtinėje Karalystėje. Tai - didelis iššūkis man, bet neabejoju, kad sukaupiau daug patirties, kas leis man garbingai atstovauti Lietuvos policiją Jungtinėje Karalystėje. Tikiu, kad galiu būti naudingas savo šaliai, nors iššūkių šioje srityje tikrai daug", - savo feisbuko paskyroje parašė L.Pernavas.

Jis planuoja, kad pirmąjį pusmetį Anglijoje gyvens vienas, be šeimos.

Kaip jau rašyta, Vyriausybė pritarė teikimui dėl kadenciją baigiančio L. Pernavo atleidimo iš policijos generalinio komisaro pareigų. Dekretą dėl atleidimo turės pasirašyti prezidentas Gitanas Nausėda.

Taip pat pritarta steigti Lietuvos policijos atašė pareigybę Jungtinėje Karalystėje, ruošiantis bendradarbiavimui su šia valstybe po „Brexit“.

Anksčiau šiais metais žiniasklaida pranešė, kad L. Pernavas nuo sausio iki gegužės kasdien po šešias valandas intensyviai mokėsi anglų kalbos.

43-ejų L. Pernavas policijoje dirba nuo 1995 metų. Dešimtmetį dirbęs Ignalinos rajono policijos komisariate, vėliau 2005–2008 metais jis buvo Zarasų rajono policijos viršininku. 

2008–2014 metais pareigūnas dirbo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovu, nuo 2014 metų vasario iki lapkričio vadovavo Kauno policijai.

L. Pernavas kadencijos metu ėmėsi pertvarkyti policiją ir savo priotitetu įvardijo pareigūnų algų kėlimą, tačiau profsąjungos jį kritikavo dėl nepakankamo dialogo ir kai kurių pirkimų.

Policijos generalinio komisaro kadencija baigiasi lapkričio 11 dieną.

Vyriausybė dar nėra paskelbusi, kas šiose pareigose pakeis L. Pernavą. Vienu iš kandidatų įvardijamas dabartinis pasieniečių vadas Renatas Požėla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tamošius

Tamošius portretas
Esat net š ..vardo neverti šitaip rašydami komentarus,kaip jums ne geda ,juk ir jus nezinot kokia jusu ateitis o ji jau gali buti kita diena.slykstu.

Kęstas

Kęstas portretas
Kas jūsų laukia Lietuvoje? "„Gyventojų pajamos (atskaičius mokesčius) išdėstomos didėjimo tvarka. Randama vidurinė reikšmė (mediana) ir apskaičiuojama 60 proc. nuo šios reikšmės. Tai ir yra laikoma skurdo rizikos riba“. Eurostat duomenimis, skurdo rizikos lygis Lietuvoje 2017 m. buvo vienas didžiausių ES, žemiau skurdo rizikos ribos gyveno net 22,9 proc. Prasčiau už mus atrodė tik Bulgarija (23,4 proc. gyventojų) ir Rumunija (23,6 proc. gyventojų). 2018 m. skurdo rizikos riba siekė 345 eurus. 2017 m. žemiau skurdo rizikos ribos Lietuvoje gyveno 36,7 proc. pensininkų. 2018 m. šių asmenų skaičius išaugo dar 5 proc. punktais ir pasiekė 41,7 proc." Kadangi pensininkų, gyvenančių žemiau skurdo rizikos ribos Lietuvoje taip greitai auga, tai jūs visi, sulaukę pensijos, gyvensite žemiau skurdo rizikos ribos, t. y. gausite šiandienos pinigais mažiau, negu 345 eurų. Ar verta pasilikti tokioje Lietuvoje, spręskite savarankiškai. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

o Stribas bent gyvas?

o Stribas bent gyvas? portretas
Šiandien Stribas pats apsikiaulino ir visai Lietuvai pašiko nesusitikęs su oficialaus vizito atvykusia Norvegijos ministre pirmininke.Dar vienas gyvas lavonas, besitikintis nudvėsti prie lovio.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių