Kalbos inspekcijos vadovo posto siekia penki pretendentai: tarp kandidatų – ir A. Valotka

Valstybinės kalbos inspekcijos viršininko posto siekia penki pretendentai, tarp kurių yra ir dabartinis institucijos vadovas Audrius Valotka.

„Gauti penkių pretendentų prašymai dalyvauti Valstybinės kalbos inspekcijos vadovo konkurse“, – Eltai perduotame komentare nurodė konkursą organizuojanti Viešojo valdymo agentūra.

Pasak jos, šiuo metu yra atliekamas pretendentų atitikties nustatytiems reikalavimams vertinimas. Tikimasi, kad Valstybinės kalbos inspekcijos vadovas paaiškės spalio pabaigoje.

Apie savo dalyvavimą konkurse Eltai patvirtino ir ne kartą dėl savo viešų pasisakymų kultūros ministro kritikos bei siūlymo atsistatydinti sulaukęs dabartinis Valstybinės kalbos inspekcijos viršininkas A. Valotka.

„Taip, esu“, – paklaustas, ar yra vienas iš pretendentų, tvirtino jis.

Konkurso baigties spėlioti nepanorusio A. Valotkos penkerių metų kadencija baigsis kitų metų sausį.

Pirmoji atranka eiti šias pareigas buvo paskelbta liepos pradžioje. Visgi tuomet pretendentų sulaukta nebuvo, todėl, patikslinus keliamus specialiuosius reikalavimus dėl išsilavinimo, buvo paskelbtas naujas konkursas.

ELTA primena, kad praėjusių metų spalį skandalingais pasisakymais garsėjančiam A. Valotkai iš Kultūros ministerijos buvo išsiųstas siūlymas abipusiu susitarimu nutraukti darbo santykius.

Tuomet Valstybinės kalbos inspekcijos viršininkui buvo skirta pastaba dėl pasisakymo apie pavėžėjus, kurie esą „kalba „čiurkų“ kalbomis“. Visgi pats A. Valotka tikino sakęs ne „čiurkų“, o „tiurkų“.

Kiek anksčiau A. Valotka sulaukė kritikos ir dėl teiginių LRT radijo laidoje. Tuomet jis sakė, kad lenkiškos kaimų pavadinimų lentelės Vilniaus rajone ne tik žymi istorinę lenkų okupacinę teritoriją, bet ir pažeidžia Lietuvos įstatymus, todėl turėtų būti pašalintos. Šiuos užrašus Valstybinės kalbos inspekcijos viršininkas prilygino rusų okupuotų Donbaso teritorijų ženklinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dykaduoniu

Dykaduoniu  portretas
kompanija. Kai reik lietuvių kalbą gint, tai nei vieno nematyt, o kai posta užimt tai net 5

Na ir puiku

Na ir puiku portretas
Kodėl ne? Jau ir taip pakaks kvailiašiknių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių