JAV pašautos Viltės tėtis: mes džiaugiamės kiekvienu jos ištartu žodžiu

ISM vadybos ir ekonomikos universiteto studentės Viltės Gruzdytės JAV patirta siaubinga trauma nepaliko abejingų nei užjūrio lietuvių, nei jos tėvynėje. Tapusi atsitiktine šaudynių auka mergina buvo sužeista į galvą ir per stebuklą išgyveno, bet kad vėl galėtų mokytis ir gyventi kaip iki sužeidimo, jos laukia ilgas ir brangiai kainuosiantis reabilitacijos kelias.

Aktyvi, naujų planų ir noro dirbti kupina 20-metė išvyko dirbti į JAV pagal „Work and Travel“ programą.

Liepos 9-osios vakare, apie 22.30 val., ramiame Naujojo Džersio valstijos Vaildvudo mieste įvyko nebūdingas šiam miestui incidentas – dviejų vyrų konfliktas peraugo į šaudynes. Atsitiktinė kulka pataikė niekuo dėtai V. Gruzdytei į galvą ir pažeidė kairįjį smegenų pusrutulį. Mergina prarado gebėjimą kalbėti, ištiko dešinės rankos ir kojos paralyžius.

„Pirmasis stebuklas – kad dukra išgyveno. Viltę gydantis neurologas pats turi panašaus amžiaus dukras, todėl gerai žino tokio amžiaus žmogaus galimybes. Jis tikisi, kad jaunas organizmas įveiks sužeidimo pasekmes, bet iki tol laukia ilga reabilitacija. Kaip bus, niekas nežino, kasdien viskas vis kitaip. Mes džiaugiamės kiekvienu jos ištartu žodžiu, kiekvienu žingsneliu įveikiant paralyžių. Ilgai toje ligoninėje dirbantys medikai stebisi ir tikina nematę taip greitai atsistatančių organizmo funkcijų. Bendraujame su Vilte nuotoliniu būdu, rodome jai nuotraukas, kalbiname, pasakojame, rodome vaizdus“, – kalbėjo Kretingalėje gyvenantis merginos tėvas Vytautas Gruzdys.

Viltės laukia dar viena operacija, gydytojai bandys transplantuoti kulkos sutrupintą kaukolės dalį.

Būklei pagerėjus, Viltei reikės intensyvios reabilitacijos, kad būtų atkurtos pažeistos organizmo funkcijos. Pervežti į Lietuvą jos kol kas nebus galima, juo labiau kad JAV merginai pagalbą teikia geriausi pasaulio medikai.

Pirmasis stebuklas – kad dukra išgyveno.

V. Gruzdys pasakojo, kad šeimos nelaimė parodė, kiek daug yra jautrių ir nuoširdžiai norinčių padėti žmonių. Kol Viltės mama keliavo į JAV, nuo sužeistos merginos lovos nesitraukė ten dirbanti lietuvė gydytoja. Pagalbos šeima sulaukė ir iš Vaildvudo valdžios, vietos lietuvių bendruomenių.

V. Gruzdys prisipažino, kad artimieji nenorėjo prašyti pagalbos, kur kas geriau nelaimę įveikti patiems, bet reabilitacijos kaina merginos artimiesiems – neįkandama.

Lietuvius ši nelaimė suvienijo, dvejus metus galinčiam trukti merginos gydymui ir reabilitacijai suskubo aukoti daugybė žmonių, tuo tik įrodydami, kad ir svetima nelaimė yra skaudi. Reikiama suma buvo suaukota itin greitai, ir tai labai sujaudino Viltės artimuosius. V. Gruzdys teigė, jog tai įvyko vos per 36 valandas. Artimieji labai dėkingi visiems geriems žmonėms Lietuvoje ir Amerikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Ji jau niekad nebebus ta, kokia buvo iki sužeidimo. Žmogus visiškai pasikeičia po sunkios galvos smegenų traumos, kai pasveiksta. Pasikeičia charakteris, būdas, manieros, pasidaro jautresni ir impulsyvūs.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių