Istorikas S. Kulevičius ir architektė D. Veličkaitė paskirti į Paveldosaugos komisiją

Prezidentas Gitanas Nausėda paskyrė du naujus Valstybinės kultūros paveldo komisijos narius.

Šią savaitę pasirašytu dekretu Valstybinės kultūros paveldo komisijos nariais tapo istorikas, Vilniaus universiteto Istorijos teorijos ir kultūros istorijos katedros docentas ir prodekanas Salvijus Kulevičius bei architektė, viešosios įstaigos „Archlegis“ direktorė Daiva Veličkaitė.

Jie pakeitė ketverių metų kadenciją baigusius narius Adomą Butrimą bei Nijolę Laužikienę.

Valstybinę kultūros paveldo komisiją sudaro 12 narių.

Du narius skiria ir atleidžia prezidentas, po keturis – Seimas Seimo Kultūros komiteto  teikimu bei premjeras kultūros ministro teikimu, dar du narius renka ir atšaukia asociacijos, kurių veikla susijusi su kultūros paveldo paieška, saugojimu, propagavimu.

Pagrindinė komisijos misija – dalyvauti formuojant kultūros paveldo apsaugos politiką ir strategiją, informuoti Seimą, prezidentą ir Vyriausybę apie kultūros paveldo apsaugos problemas, rengti įstatymų ir kitų teisės aktų, susijusių su kultūros paveldo apsauga, projektus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Iš kur Nausėda? Iš bankų. Europos institucijos, atsakingos už eurą, reikalauja, kad euras funkcionuotų Lietuvos bankinėje sistemoje. Paprastai kalbant, kad mes galėtume pasidėti eurus į tikro banko sąskaitą ir išsiimti eurus iš tos sąskaitos, kai mums to reikia. Bet realiai Lietuvoje veikiantys bankai (iš kurių atėjo Nausėda) laužo šias eurų, mūsų vienintelių pinigų, funkcionavimo taisykles: "Individualių seifų nuomos paslauga SEB banko skyriuose nebeteikiama nuo 2019 m. lapkričio 18 dienos. Grynųjų pinigų operacijos SEB banko skyrių kasose neatliekamos nuo 2019 m. gruodžio 2 dienos." Primenu, kad SEB yra vienas iš stambiausių bankų Lietuvoje. Kaip įmanoma tokia savivalė? Lietuvos valdžia kalta. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kada Klaipėdoje

Kada Klaipėdoje portretas
nuims Paveldo departamento vedėją kuri savo neveiklumu daro didžiulę žalą Klaipėdos istorijai? Kieno rūpestinga letena ją dengia? Grėbliausko ar kitos kokios valdžios akūlos?Ir iš viso ką šita Puzonienė sugeba?Algą tik imti...

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Išsidirbinėjimas su lietuviškomis kabutėmis nenėša jokios prasmės, tik apsunkina gyvenimą. Jos yra mažos tautos kompleksuotas lingvistinis idiotizmas, panašiai kaip ispanų (į apverstas) šauktukas. sovietmečio palikimas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių