Įstatymo pataisos leis bibliotekų nurašytoms knygoms suteikti antrą gyvenimą

Seimas po pateikimo pritarė Kultūros ministerijos parengtam Bibliotekų įstatymo pataisų projektui, sudarant galimybę, prieš atiduodant perdirbti nurašytas knygas, neatlygintinai perduoti jas fizinių ir juridinių asmenų nuosavybėn.

Knygų ir kitų dokumentų atranka ir aktualumo netekusių dokumentų nurašymas yra vienas iš pagrindinių efektyvaus bibliotekų fondo valdymo proceso elementų, užtikrinančių būtiną fondo atnaujinimą.

Pagal Lietuvos bibliotekų fondo valdymo tyrimo rekomendacijas, bibliotekos turi nedelsdamos padidinti aktualumo netekusių, didelio egzemplioriškumo (ypač nenaudojamų) knygų ir kitų dokumentų nurašymą tam, kad būtų užtikrinta fondo komplektavimo ir valdymo kokybė bei atitiktis skaitytojų poreikiams.

Seimui priėmus Bibliotekų įstatymo pataisas, bus parengta ir kultūros ministro įsakymu patvirtinta pripažintų nereikalingomis arba netinkamomis naudoti bibliotekų fondo nurašytų knygų neatlygintino perdavimo fizinių ir juridinių asmenų nuosavybėn tvarka, kurioje bus detaliai reglamentuotas perdavimo procesas, perdavimo būdai ir taikomi kriterijai, taip sudarant galimybę pratęsti knygos gyvavimo amžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Dabar kazkas nuostabiai kurens peciu uz dyka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių