Įspėja apie pavojų: sniego gali neatlaikyti ne tik medžiai, bet ir stogai

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Grinda“ informuoja, kad trečią parą besitęsiant intensyviam snygiui, susidariusios šlapio sniego dangos masės neatlaiko medžiai,  ji tampa pavojinga ir pastatų konstrukcijoms.

Specialistai primena, kad siekiant išvengti skaudžių ir brangiai kainuojančių nelaimių,  būtina iš anksto pašalinti susikaupusį storą sniego sluoksnį nuo stogų, stoginių, pavėsinių, sandėliukų, paviljonų, nes:

Padidėjusių apkrovų gali neatlaikyti ypač senesnių pastatų konstrukcijos ir įvykti griūtys;

Nuo stogų pradėję slinkti sniego klodai gali užkristi ant automobilių ir žmonių;

Nuvalius sniegą nuo stogo, nebesusidarys varvekliai.

Sniego valymas nuo bet kokio pastato stogo paprastai reikalauja daug laiko ir  fizinių pastangų. Specialistai pastebi, kad žmonėms nereikėtų  skubėti patiems ropštis ant namo viršaus. Jei yra galimybė, pagalbos reikia kreiptis į specializuotas įmones. Gyventojų turto saugumu taip pat turi pasirūpinti ir namus administruojančios įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Kas nurodys tas įmones, kurios galėtų/privalėtų pašalinti sniegą nuo namo/kotedžo stogo?

Nepiskit proto

Nepiskit proto portretas
apie stogų valimą, penkiaaukščių ir devinaukščių namų stogam toks sniego sluoksnis vieni juokai, o be to atodrėkis ir jis tirpsta ant stogų, mažėja. Seniau rūsų laikais ne tiek sniego prisnigdavo ir niekas nelodavo kad reikia valyt. O beto kaip valyt , taip išeina kad mest sniega žmonėm ant galvų, ant šaligatvio kur reikia vaikščiot, o kažin kur nenumesi per 30 metrų nuo namo. Taip kad tokių stogų kaip 5-aukščių ir 9-aukščių valyti išvis nereikia, ir varveklių nebūna , tegu valo kur nuožulnūs stogai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių