Internete paviešinus pokalbius iš ambasadorių pareigų traukiasi du diplomatai (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

BNS žiniomis, du ambasadoriai yra iškviesti į Lietuvą Užsienio reikalų ministerijos Generalinei inspekcijai pradėjus tyrimą dėl svetainėje youtube.com paskelbtų galbūt Lietuvos diplomatų pokalbių įrašų.

Paklausta, ar yra gauti ambasadorių atsistatydinimo pareiškimai, užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė BNS penktadienį pakartojo, kad "šiuo metu atliekamas tyrimas", ir išsamesnių komentarų neteikė.

Abu diplomatai šiuo metu atostogauja. Lietuvos ambasadoje Azerbaidžane BNS informavo, kad A.Žurauskas yra išėjęs kasmetinių atostogų nuo nuo liepos 15 iki rugpjūčio 19 dienos, tuo metu ambasadoje Vengrijoje BNS sakė, kad R.Juška atostogauja nuo rugpjūčio 1 dienos.

Liepos 8 dieną svetainėje youtube.com paviešinti trijų pokalbių telefonu įrašai (iš viso 4 įrašų dalys), kuriuose, kaip nurodoma, figūruoja Lietuvos diplomatai: R.Juška, A.Žurauskas, taip pat Užsienio reikalų ministerijos Rytų partnerystės politikos departamento direktoriaus pavaduotojas Zenonas Kumetaitis ir Lietuvos URM pareigūnas Gediminas Kasputis. Viename pokalbyje ambasadorius A.Žurauskas, kaip nurodoma, kalbasi su verslininku Kęstučiu iš Lietuvos.

Visi pokalbių įrašai subtitruoti anglų kalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne ambasadorius

Ne ambasadorius portretas
Pirmiausia reiktų pasiaiškinti, kokių tėvelių vaikai ten pasodinti? Aišku, kad kompetencijos pas tokius - žemiau grindų. Gavo gerą kampą prie lovio, bet, ko gero, teks keisti profesiją...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių