Inspekcijos darbuotojai perpildė gyventojų kantrybės taurę: už ką jiems mokame pinigus?

  • Teksto dydis:

Gyventojai stveriasi už galvų – antrą dieną mėgindami susisiekti su Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) darbuotojais atsimuša lyg į sieną. Skyrių telefonų numeriais prisiskambinti neįmanoma, į elektroninius laiškus taip pat niekas neatsako. 

Neapsikentę tokios kantrybę sekinančios nežinios, žmonės kreipėsi į portalo redakciją, kaip sakė jie patys, tikėdamiesi, kad žiniasklaidai pavyks išsiaiškinti priežastį, kodėl pastarosiomis dienomis nepasiekiami VDAI atstovai.

„Antrą dieną bandau susisiekti su Valstybinės duomenų inspekcijos atstovais, tačiau visi šios įstaigos telefonai išjungti! Prieš tai rašiau jiems laišką, tačiau sulaukiau dviejų atsakymų, kad adresatai šiuo metu atostogauja. Laišką persiuntusi bendruoju paštu, nesulaukiau jokios reakcijos. Tai kaip išvis susisiekti su šia institucija?!“ – plūdo su žurnalistais susisiekusi Monika.

Moteris pridūrė, kad interneto tinklalapyje nurodytas ir konsultacijų telefonas bei jų laikas. Tačiau paskambinus ir šiuo numeriu esą tiesiog kartojamas sakinys: „Šiuo metu visi konsultantai užimti, prašome palaukti“.

„O laukti galima parą, dvi ar tris, nes, panašu, kad niekas net neketina atsiliepti. Už ką šiems darbuotojams mokami atlyginimai iš mūsų mokesčių mokėtojų pinigų?!“ – piktinosi pašnekovė.

Už ką šiems darbuotojams mokami atlyginimai iš mūsų mokesčių mokėtojų pinigų?!

Po užplūdusių užklausų, žurnalistams patikrinus, ar iš tiesų, susisiekti su VDAI darbuotojais – misija neįmanoma, gyventojų žodžiai pasitvirtino – išjungtas net žiniasklaidos atstovų klausimams skirtas telefonas.

Dėl šios problemos susisiekus su Vyriausybės, kuriai pavaldi VDAI, kanceliarija ir apibūdinus situaciją, paaiškėjo, kad tokie nesklandumai, dėl kurių nepasiekiami inspekcijos darbuotojai, vyksta dėl rimto elektros tinklo gedimo. Būtent todėl čia laikinai neaptarnaujami lankytojai, neteikiamos konsultacijos, neveikia kompiuterių ir telefono tinklai.

„Atsiprašome už nepatogumus. Atstačius elektros tiekimą Inspekcijos pastate, konsultavimas ir kitos paslaugos veiks kaip įprastai“, – rašoma VDAI interneto puslapyje.

„Elektroniniu paštu atsakymus teikia, nes žmonės išvažiavo dirbti iš namų. Atstovė spaudai atostogauja, bet jei jūs rašytumėte ada@ada.lt, tada jums atsakytų“, – portalo žurnalistams detalizavo ministrės pirmininkės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikriausiai

tikriausiai  portretas
bent dauguma jų, kaip ir Kauno miesto savivaldybėje, darbuotojų turi TARNYBINIUS mobilius telefonus, TODĖL JŲ NUMERIAI TURI BŪTI SKELBIAMI VIEŠAI. Asmeninius, prašom, prisilaikykite sau, o tie telefonai, kurie nupirkti už mokesčių mokėtojų pinigus, turi būti tiems mokėtojams pasiekiami DARBO METU. Ir nereikės teisintis trikdžiais elektros ar namų kanalizacijos problemomis...

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Bet! Kodėl Lietuvoje darželių, kurie visą laiką dirbo įprastu būdu ir mokyklų jokie ryšiai negenda, kompiuteriai taip pat! Gal gali toji ypatinga įstaiga, o ir kitos svarbiosios, pasisemti iš ugdymo įstagų patirties dėl patovaus buvimo ryšio zonoje?

>

> portretas
Manau,kad ne,"jie",mus laiko durniais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių